Hirdetés

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje öt éve jobban utálta az MSZP-t, mint a Fideszt

mti

2017.12.12. 11:32

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje öt éve jobban utálta az MSZP-t, mint a Fideszt
Karácsony Gergely és Molnár Gyula, az MSZP elnöke (Fotó: mti)

Debrecenben hangzott el a nagy port kavart megjegyzés.

Hirdetés

nepszava.hu értesülései szerint a szocialisták hétfőn tartott, elhúzódó elnökségi ülésén megszavazták, hogy közös jelöltként támogatják Karácsony Gergely indulását a kormányfői posztért. A végleges döntést erről a párt kongresszusa hozza meg, amit várhatóan január végére hívnak össze.

A közélet iránt érdeklődő olvasóink bizonyára emlékeznek, hogy Karácsony, LMP-s országgyűlési képviselőként a Debreceni Egyetem zártkörű rendezvényén 2012-ben azt mondta:

„jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”

Karácsony Gergely azt is mondta, „azért támogatta az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök” és hogy

„kihúzza a szocik seggéből az összefogást”.

A fenti mondatok már az előadás alatt kikerültek az internetre.

Karácsony Gergely most sem fogta vissza magát. Miután Molnár Gyula az MSZP elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjéként mutatta be, az Együtt elnökségi ülésén rögzítették azt a hangfelvételt, amelyen a politikus, aki főállásban Zugló polgármestere, a következőket mondja:

"Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0%ról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kib****** politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Karácsony mégis készül a 2018-as választásra: nem elégszik meg az MSZP és a Párbeszéd szövetségével, mondta a Népszavának. Minél szélesebb körű összefogást szeretne, amelyben minden mérvadó ellenzéki párt helyet kap. Nem látja be, hogy miért ne sikerülhetne megvalósítani egy ilyen együttműködést. Kérdésünkre nem mondott konkrétumot arról, hogy melyik párttal és milyen menetrend szerint kellene tárgyalásokat folytatni. Biztosra veszi azonban, hogy a kormányváltást akaró választópolgárok ki fogják kényszeríteni a széleskörű ellenzéki összefogást: az emberek felmérték, hogy a Fideszt csak így lehet legyőzni.

Karácsony Gergelyválasztás 2018

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.