Hirdetés

Öngyilkos lett a texasi ámokfutó

MTI

2017.11.06. 15:15

Öngyilkos lett a texasi ámokfutó
Fotó: MTI

Huszonhat emberrel végzett.

Hirdetés

Önkezével leadott lövés végzett azzal az amerikai ámokfutóval, aki 26 embert megölt egy texasi baptista templomban - mondta Joe Tackitt Wilson megyei seriff a CBS amerikai televíziónak hétfőn.

Greg Abbott texasi kormányzó pedig azt közölte, hogy a lövöldözés nem véletlenszerű volt, a gyanúsított kapcsolatban állt a templommal, ahol az ámokfutást elkövette. Tackitt a televízió hírműsorában megerősítette, hogy tűzpárbaj volt a lövöldöző és két felfegyverzett állampolgár között a vérengzést követő autós üldözés során.

Több lövést is leadtak kölcsönösen - úgy vélem - az autópályán is, majd az elkövető autója elakadt. (...) Úgy véljük, miután a gépkocsi meghibásodott, az elkövető meglőtte saját magát

- mondta a seriff.

Abbott kormányzó a CBS reggeli műsorában "nagyon zavaros egyéniségnek" nevezte a rendvédelmi szervek által Devin Kelleyként azonosított férfit. Kijelentette: "Nem hiszem, hogy ez véletlenszerű erőszakos cselekedet volt". Hozzátette, hogy pár napon belül kiderül, miféle kapcsolatban állt a lövöldöző tettének helyszínével. További részleteket a nyomozás érdekében nem kívánt közölni.

Tackitt is említést tett arról, hogy régebben a lövöldöző volt feleségének rokonai is jártak a szóban forgó templomban.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben lövöldözött az ámokfutó, halálos áldozatainak száma 26, a sebesülteké pedig meghaladja a harmincat. A támadó - egy egykori katona - tettének indoka egyelőre nem ismert.

ámokfutómerényletTexas

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.