Hirdetés

Összejöhet az ellenzéki összefogás

2017.10.12. 14:34

Összejöhet az ellenzéki összefogás
Gulyás Márton, a főszervező (Fotó: Slejm)

Egy napra. Október 23-ára hozná össze Gulyás Márton aktivista.

Hirdetés

Úgy tűnik, egy napra összejön az ellenzéki összefogás, leglábbis összefogva tüntetnek október 23-án Orbán Viktor kormánya ellen. 

Gulyás Márton aktivista a Közös Ország Mozgalom nevében hirdette meg a tüntetést, és csütörtökön kiküldött közleménye szerint a legtöbb párt már rábólintott a közös fellépésre.

Nyolc ellenzéki párt – Demokratikus Koalíció, Együtt, Liberálisok, Lehet Más a Politika (egyeztetés alatt), Modern Magyarország Mozgalom, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért – és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását.

- olvasható a közleményben. Ebből az derül ki, hogy az LMP még nem mondott igent a közös akcióra, a Jobbikot pedig meg sem hívták.

Később a Momentum azt írta az Indexnek: a párt jelezte a szervezőknek, hogy csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik. Azért kötik ehhez a feltételhez a részvételüket, mert számukra ez az esemény a választási rendszer reformja melletti kiállásról szól.

politikabaloldalösszefogás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.