Hirdetés

Még a fideszesek is támogatják, hogy fizessenek a gazdagok

2017.04.23. 12:28

Még a fideszesek is támogatják, hogy fizessenek a gazdagok
Botka László (Fotó: mti)

Minden társadalmi csoport egyetért az MSZP-s kampánnyal.

Hirdetés

Hirdetés

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 10 és 16 között, 1021 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a "Fizessenek a gazdagok" kampány megítélését. A megkérdezettek a Botka-kampány hét vizsgált eleméből mind a hetet inkább támogatják, az elemek többségét minden vizsgált társadalmi csoport, így a Fidesz szavazók, a bizonytalanok és a versenytárs ellenzéki pártok szavazói is.

A legtámogatottabb kampányelem a progresszív személyi jövedelemadó, amellyel a válaszadók háromnegyede (73 százalék) egyetért. A felvetést az összes vizsgált társadalmi csoport támogatja, leginkább az MSZP szavazók (87 százalék), a harmadik jövedelmi negyedbe tartozók (81 százalék), és a nyugdíjasok (80 százalék). Alacsonyabb arányban, de egyértelműen támogatják a javaslatot a bizonytalan (74 százalék) és a Jobbik szavazók (72 százalék), illetve a Fidesz szavazói is (65 százalék).

100 millió feletti vagyon megadóztatását leginkább az MSZP szavazók (79 százalék), és a nyolc általánost végzettek (78 százalék), legkevésbé a diplomások (54 százalék) és a legmagasabb jövedelműek (58 százalék) támogatják. A felvetésnek komoly a támogatottsága a városokban (71 százalék), és a községekben (68 százalék), valamint a Jobbik szavazók (71 százalék), és a bizonytalanok körében is (66 százalék).

A kirívóan értékes ingatlanokra kivetett adót leginkább a 60 év felettiek, és a nyolc általánost végzettek (73-73 százalék) támogatják, legkevésbé pedig a 30 év alattiak(57 százalék), a diplomások (53 százalék), valamint a legmagasabb jövedelműek (59 százalék) támogatják.

MSZPpolitikaBotka László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.