Hirdetés

Brutális összeg az MSZP adóssága

mno.hu

2017.01.16. 11:00

Brutális összeg az MSZP adóssága

Sokfelé tartoznak.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint fűnek-fának tartozik a Magyar Szocialista Párt (MSZP). A lap, illetve internetes kiadása is arról ír, hogy a balliberális ellenzéki alakulat tartozásai már elérték az 1,2 milliárd forintot.

Ez csaknem háromszorosa annak az összegnek, amit az MSZP 2016-ban állami párttámogatásként kapott.

A lap szerint Magyarország egykori legnagyobb pártja az utóbbi időkben az alapvető szolgáltatások díjával is adósa maradt magánszemélyeknek és cégeknek, de állami és kereskedelmi pénzintézeteknek is tartozik.

A több mint egymilliárd forintra rúgó MSZP-tartozások között a legjelentősebb a pénzintézetek által nyilvántartott hitelek összege. Az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak például 260 millió forinttal tartoztak a tavalyi állapotok szerint. Az egyik nagy kereskedelmi banknak pedig negyedmilliárd forinttal volt adósa a párt egy korábbi 450 millió forintos folyószámlahitel után.

Ezen kívül a szocialisták különböző szolgáltatók és beszállítók felé is csillagászati összegű adósságokat halmoztak fel 2016-ban, összesen 425 millió forintot.

Megjegyzik, hogy például a Hungaroplakát Kft. a 2014-es országgyűlési választások kampánya után mintegy 120 millió forintot igyekszik behajtani az MSZP-től.

A lap szerette volna megtudni, hogy a tavalyi állapotokhoz képest mennyit sikerült lefaragniuk az adósságokból, valamint született-e már eredmény a bíróságon zajló ügyeikben.

Az MSZP azonban érdemi választ nem adott kérdéseikre. Azt közölték, hogy az összes beszállítói szerződésük üzleti titoknak, hitelszerződéseik pedig banktitoknak minősülnek, és minden törlesztési kötelezettségüknek időben eleget tesznek.

MSZPhitel

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.