Hirdetés

Veretlen bajnokcsapata van Debrecennek!

2016.06.14. 16:30

Veretlen bajnokcsapata van Debrecennek!

A fiúk több fronton is helytállnak.

Hirdetés

Hibátlan mérleggel, mind a 33 mérkőzését megnyerve lett a harmadosztályú kosárlabda bajnokság első helyezettje a DKA-DEAC. A tökéletes alapszakasz után, keleti bajnokként kettős győzelemmel búcsúztatta a BKG-DSE csapatát, majd a hétvégén Dombóváron megrendezett négyes döntőn a házigazdák mellett a Nagykőrösnél és a Szolnoki Olaj második csapatánál is jobbnak bizonyult.

A pénteki napon a jó erőkből álló Nagykőrös gárdájával találkozott Barna Donát együttese, és hárompontos félidei vezetés után, végül 13 egységnyivel diadalmaskodtak a végére kicsit elfáradó ellenfelük felett. A másodosztályban is érdekelt Nagy Botond és Lippai Szabolcs vezérei voltak a hajdúságiaknak, de a debreceniek erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy ilyen kiélezett találkozón is minden pályára kerülő játékos feliratkozott a pontdobók listájára.

A második napon a házigazda Dombóvárral találkoztak Szarka Dávidék. A szebb napokat is megélt dunántúli együttes teltház előtt fogadta a cívisvárosaikat, a kilátogató közel ezerötszáz néző fantasztikus hangulatot teremtett. A várt nagy csata azonban elmaradt, a DKA-DEAC színvonalas kosárlabdát bemutatva esélyt sem hagyott a szimpatikusan küzdő hazaiaknak, kiérdemelve ezzel a helyi szurkolók elismerését.

Vasárnap az újdonsült magyar bajnok Szolnoki Olaj KK második csapata ellen dőlt el az aranyérem sorsa. Az alapszakaszban, és a keleti döntőben már összesen négyszer is találkoztak egymással az együttesek, s bár a legtöbbször kiegyenlített, szoros meccseket játszottak, mindannyiszor a DKA-DEAC hagyta el győztesen a pályát. Ezen a napon sem alakult ez másképp, hiszen 69-80-ra ismét Barna Donát tanítványai nyertek.

A DKA-DEAC sikere nem csak azért figyelemreméltó, mert hibátlan mérleggel zárták a szezont, de mindezt úgy sikerült teljesíteniük, hogy a csapat magja az NB2-n kívül az NB1/B-ben, a nemzetközi- és hazai egyetemi bajnokságban és a U20-as bajnokságban is szerepelt.

DKA-DEAC – Kisokos-Nagykőrösi SKE 78-65
DKA-DEAC – Dombóvári KSE 95-71
Szolnoki Olaj II. – DKA-DEAC 69-80

A torna végeredménye:

  1. DKA-DEAC
  2. Kisokos-Nagykőrösi SKE
  3. Szolnoki Olaj KK II.
  4. Dombóvári KSE

Szóljon hozzá!

Hirdetés