Hirdetés

Hirdetés

Debrecen három évig mindent visz

2016.03.23. 12:03

Debrecen három évig mindent visz
Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, Papp László polgármester, Kamil Novak, a FIBA európai igazgatója, Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke és Becsky István, a szervező bizottság elnöke (Fotók: Miskolczi János)

Hat világeseményt rendeznek a Nagytemplom előtt.

Hirdetés

Hirdetés

Hat világesemény lebonyolítására kötött szerződést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a nemzetközi szövetség, a FIBA, és mind a hatot Debrecen rendezheti, mégpedig három éven belül – jelentették be a szerdai sajtótájékoztatón.

Amint arra a sportbarátok minden bizonnyal emlékeznek, 2015 júniusában a Kossuth téren rendezték meg a 3x3-as U18-as világbajnokságot, amely óriási közönségsikert hozott. Ezen felbuzdulva jelezte igényét a magyar szövetség, hogy további nagy eseményeket bonyolítana le a cívisvárosban, és miután a FIBA elöljáróit is lenyűgözte a debreceni helyszín és a közönség, áldásukat adták a magyar akaratra.

Felnőttek után juniorok

Az első két versenyt szeptemberben rendezik. A Nagytemplom előtt felállított pályákon a világ legjobb férfi streetballozói mérik össze tudásukat a World Tour keretein belül. A sajtótájékoztatón Kamil Novak, a FIBA európai igazgatója kiemelte, hogy ezzel az eseménnyel Debrecen olyan városok mellé kerül a kosárlabdázás térképén, mint Tokió, Peking, Mexikóváros vagy Prága.

Rögtön a profi férfiak küzdelme (szeptember 7-9.) után U18-as Európa-bajnokságnak ad otthont a cívisváros, tehát a kontinens legjobb fiú és lány kosarasait láthatjuk pattogtatni.

Megéri a városnak

A szervezőbizottság első embere, Becsky István azt emelte ki, hogy az eddig lebonyolított kosaras világversenyek bebizonyították, érdemes erre áldozni, hiszen szerény becslések szerint is egy-egy verseny mintegy 70-80 millió forint bevételt generál a debreceni vendéglátásnak.

Hol vagytok, debreceniek?

Szalay Ferenc, a magyar szövetség elnöke Papp László polgármesternek tett „szúrós” megjegyzést, amiért Debrecennek női és férfi vonalon sincs élvonalbeli csapata. A debreceni polgármester elmondta, hogy az egyetemmel karöltve minden törekvésük az, hogy rövid időn belül legyen, másrészt az önkormányzat a kosaras világversenyek lebonyolításához szükséges anyagiakat állja, és ez is mutatja a sportág iránti elkötelezettségét.

A szeptemberi eseményekre meghívott VIP-csapat: Bodnár Péter, Papp László és Szalay Ferenc

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.