Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak az utolsó negyed ne lett volna...

| 2023. 05. 04. | 10:36:00
Kikapott a DEAC kosárlabdacsapata Sopronban.
Csak az utolsó negyed ne lett volna...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három negyeden keresztül jól tartotta magát a DEAC Sopronban, ám a záró felvonásra elfáradt Andjelko Mandics együttese, így végül 13 pontos hazai győzelem született a párharc első mérkőzésén.

A szombati Morgen Ferdinánd Emléktorna döntője után újra összemérhette erejét Debrecen és Sopron kosárlabdacsapata, ezúttal az NB I. A rájátszásának 5-8. helyért rendezett helyosztójának első felvonásán csaptak össze a felek. Andjelko Mandics együtteséből hiányzott a sérüléssel bajlódó Jimmie Taylor, és az U20-as és MEFOB aranyérmekből tevékeny részt vállaló Neuwirth Bence, Kenéz Csaba és Balázsi Soma is. A vendéglátóknál az Olaszországba igazoló Andre Jones mellett hiányzott Valerio-Bodon Vincent is, az előző kiírásban még a hajdúságiakat erősítő kiscsatár az Egyesült Államokban próbál szerencsét, az NBA draft felmérőjén mérettetheti meg magát.

A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Mócsán, Kovács és Drenovac is betalált az első támadásokból, így két perc elteltével 2-6 állt az eredményjelzőn. A folytatásban felébredt a Sopron, a játékrész derekáig egy 9-1-es futást produkáltak átvéve ezzel a vezetést. Az Egyetemi Bajnokság All Star ötösébe is beválasztott Gáspár triplájával azonban újra egalizáltak a hajdúságiak, Drenovac gyorsindítását követően pedig már újra ők jártak előrébb (12-14). Mócsán és Joseph triplái után újra a cívisvárosiak szerb bedobója lépett elő, betöréseinek köszönhetően tovább nőt a különbség a negyed végére (17-21).

Scott duplájával indult a második felvonás, majd az U20-as döntőn kiemelkedő teljesítményt nyújtó Csendes hárompontosára válaszolt Drenovac egy kettő plusz egyes akcióval, illetve Gáspár egy közelivel, Flevarakisz mester időt is kért (20-28). Scott ziccere után rövid időre kétszámjegyűre nőtt a különbség, ám a padról visszatérő Durham vezetésével egy 12-0-val szempillantás alatt fordított az SKC, így már Mandics volt kénytelen magához hívni övéit (32-30). A rövid fejmosást követően ugyan stabilizálódott a fehér-feketék játéka, de a félidő hajrájában a hazaiak hibáztak kevesebbet, így egypontos fórral ők mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Barnett és White révén meglépett a házigazda, de a cívisvárosiak is hamar megkezdték a pontgyártást, Tóth zsákolása után ismét csak kettő volt közte. Folytatásban is potyogtak a kosarak, Mócsán egy triplával előbb egyenlített, majd egy újabb távolival már a vezetést is megszerezte csapatának (52-53). Ezt követően is fej-fej mellett haladtak a felek, a védekezés mindkét oldalon hagyott némi kívánnivalót maga után, a negyed pedig végül döntetlennel zárult, így az utolsó tíz percet is egypontos hazai előnnyel kezdhették meg.

A záró felvonás kezdetén Molnár Márton három ziccerrel is „boldogította” egykori kenyéradóját, a debrecenieknek pedig hiába voltak meg a lehetőségei, az üres távoli kísérletek rendre kimaradtak. A folytatásban is uralta a festéket a házigazda, a pontos közeli dobások után pedig Joseph kintről is betalált, így három és fél perccel a vége előtt kialakult az addigi legnagyobb differencia (74-63). Innen már nem volt visszaút Polyákék számára, a vége 80-67 arányú soproni győzelem lett, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 az SKC javára. Folytatás szombaton, Debrecenben.

Sopron KC – DEAC 80-67 (17-21, 21-16, 21-21, 21-9)

SKC: JOSEPH 17/9, White 12/3, Barnett 13, SITKU 12/3, Durham 10 csere: MOLNÁR 9, Csendes 5/3, Supola 2.
vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz
DEAC: Govens 2, MÓCSÁN 14/9, DRENOVAC 23, Kovács 4, Tóth 7 csere: Polyák, Scott 7/3, Gáspár 7/3, Garamvölgyi 3/3, Ságodi.
vezetőedző: Andjelko Mandics

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.