Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa kiélezett találkozóra számít

| 2018. 12. 12. | 11:02:00
A zalaiakat kellene legyőznie a debreceni kosarasoknak.
Kósa kiélezett találkozóra számít
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három hét szünet után december 14-én újra pályára lép a DEAC az NBI A-csoportjának 10. fordulójában. Berényi Sándor tanítványai 18 órától a tabella negyedik helyén álló Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A Debreceni Egyetem kosarasai jelenleg négy győzelemmel és öt vereséggel a 11. helyen állnak a bajnokságban, bár mindössze egy sikerrel vannak lemaradva az ötödik Szombathelytől. A DEAC legutóbb Pakson szenvedett vereséget, ám bizakodásra adhat okot – hangol a klub a mérkőzésre a honlapján–, hogy eddigi öt hazai mérkőzésükből négyszer győztesen hagyták el a pályát. A Zalaegerszeg 6-3-as mérleggel jelenleg a negyedik, az előző fordulóban a Sopron hazai veretlenségét vették el.

– Szerintem eddig ők a legnagyobb meglepetései a bajnokságnak, hiszen sok fiatallal vágtak neki a szezonnak, mégis a tabella első harmadában vannak. A kezdőötösük nagyon tapasztalt, nagyon jól működnek együtt, és a kispadról beszállók is lendületet tudnak vinni a játékukba. Eddig idegenben is jól szerepelnek, de szerencsére egy meccset leszámítva mi is stabilak vagyunk idehaza. Jó és kiélezett találkozóra számítok

– vélekedett a ZTE elleni rangadóról Kósa Tamás.

Mindkét gárda számára nagy téttel bír a találkozó, ugyanis a ZTE stabilizálhatja helyét a legjobbak között, míg a DEAC egy győzelemmel akár a legjobb nyolc között is találhatja magát. Bár az alapszakasz feléig még négy mérkőzés van hátra, a csapatok ilyenkor már fél szemmel a tabellát is figyelik, hiszen december végén eldől, hogy ki lesz ott a Magyar Kupa döntőjén.

– Elsősorban mindig a következő ellenfelünkre koncentrálunk, de az öltözőben azért már szó esett róla, hogy szeretnénk ott lenni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ha biztosra akarunk menni, akkor a hátralévő négy mérkőzésből legalább hármat meg kell nyernünk. A sorsolásunk nem egyszerű, viszont háromszor is itthon játszunk, úgyhogy szerintem nem lehetetlen küldetés a nyolcba jutás

– tette hozzá Kósa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.