Hirdetés

Hirdetés

Kínkeserves küzdelemben tudott csak nyerni a Debrecen

civishir.hu

2018.10.19. 18:56

Kínkeserves küzdelemben tudott csak nyerni a Debrecen
Dugaték ha nehezen is, de hozták a kötelezőt (Fotó: Cívishír/Fogarasi Renáta)

A DEAC a vártnál nehezebben, 74-70-re győzte le a sereghajtót.

Hirdetés

Hirdetés

Amilyen jól kezdett a DEAC a Serco-TF-Budapest ellen, olyan rosszul folyatta. Borisov hirteten megszórta magát, de a többieknek nem „sült” a kezük, és rossz debreceni dobószázalék felhozta a fővárosiakat. Amikor három perccel az első negyed vége előtt a vezetést is átvették a vendégek (13-15), Berényi mester kénytelen volt időt kérni. Ennek azonban nem láttuk hasznát a folytatásban,

a TF legénysége hétpontos előnnyel zárta az első tíz percet.

A második negyedben Borisov vállalt magára mindent, és sikerült fordítania a DEAC-nak. A sereghajtó azonban nem hagyta magát leszakítani, sokáig minden debreceni kosárra válaszolni tudtak a budapestiek, és a negyed végéhez közeledve, visszavették az előnyt. Újabb debreceni időkérés következett, Berényi edző is értetlenül állt a csapata teljesítménye előtt.

Az újabb fejmosásnak már meglett az eredménye: nyolcpontos előnyt kovácsoltak össze a fiúk a szünetre.

Fordulás után nagy dobópárbaj alakult ki, de mindkét oldalon rosszul tüzeltek a játékosok, a debreceni előny pedig lassan, de biztosan „olvadni” kezdett. Amikor Berényi edző harmadjára is magához rendelte a fiait, márl csak egy triplányi volt közte. Jött is a hármas a vendégek legjobbja, Taylor részéről, aki a végén még két büntetőt is beszórt, így hátrányból vágott neki az utolsó játékrésznek a hajdúsági együttes.

Így aztán nem várt izgalmakat hozott az utolsó tíz perc.

Először úgy tűnt, a debreceniek hamar lerendezik az ügyet, hiszen Borisov mellé Polyák is felzárkózott a pontszerzésben, az egyre fáradó fővárosiak pedig a palánk alatt hatástalanok voltak a DEAC magas emberei mellett. Ha nem megy belülről, akkor dobunk távolról – gondolták, és három triplával utolérték a DEAC-ot. Fél perccel a vége előtt mindössze egy pont volt a hazaiak előnye, azaz még semmi nem dőlt el! A taktikai büntetőzésből szerencsére a mienk jöttek ki jobban, így megnyerték a találkozót.

A DEAC a vártnál nehezebben győzte le a sereghajtót, de legalább megvan a kötelező!

Kosárlabda OB I., alapszakasz:
DEAC–Serco-TF-Budapest 74-70 (15-22, 25-10, 11-21, 23-17)
Jegyzőkönyv itt!

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.