Hirdetés

Argentin center a debreceniek első nyári igazolása

2018.06.14. 16:21

Argentin center a debreceniek első nyári igazolása
Daniel Amigo (szemben) erőssége lehet a DEAC-nak (Fotó: The Denver Post)

A vezetőedző nagy reményeket fűz hozzű.

Hirdetés

Daniel Amigo személyében megtalálta első idegenlégiósát a DEAC kosárlabdacsapata. A 22 éves, 208 centiméteres játékos amerikai-argentin kettős állampolgár, és 4-es és 5-ös poszton bevethető.

Idén végzett a Denveri Egyetemen, utolsó évében 15.3 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt valamivel több, mint 25 perc játékidő alatt. Teljesítményével felhívta az argentin szövetségi kapitány figyelmét is, aki 2017 nyarán behívta a válogatott bő keretébe. Amigo profi karrierjét a DEAC-ban kezdi meg, várhatóan már a felkészülés kezdetén csatlakozik a társakhoz.

Daniel fiatal kora ellenére rendkívül képzett játékos, rengeteg potenciált látunk benne. Motivált, agilis játékos, aki elsősorban center, de négyes poszton is bevethető. Alaposan utánanéztünk, nagyon tetszett a játéka, nem véletlenül ő az első idegenlégiósunk, ugyanakkor sokat is várunk tőle. A menedzsment gőzerővel dolgozik, több játékossal is nagyon közel állunk a megállapodáshoz, de nem sietünk el semmit

–mondta az első igazolásról Berényi Sándor vezetőedző.

A DEAC keretében élő szerződéssel rendelkezik Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Kozák Márton, Godwin Omenaka és Opre Roland is, míg Farkas Attila Sopronba igazolása már hivatalos.

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.