Hirdetés

Hirdetés

Nagyon fontos a válogatott számára a debreceni meccs

mti

2017.11.10. 12:05

Nagyon fontos a válogatott számára a debreceni meccs
Ivkovics Sztojan (Fotó: mti)

Jegyek elővételben már kaphatók.

Hirdetés

Hirdetés

Az első két világbajnoki selejtező közül a koszovóiak elleni fontosságát emelte ki Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Koszovó elleni meccs fontos lesz, mert nekünk Koszovót meg kell előznünk, ha a következő körbe akarunk jutni

- hangsúlyozta a szakvezető pénteken az M1 aktuális csatornán.

A nemzeti csapat november 24-én Lengyelországban kezdi meg a csoportküzdelmeket, és Ivkovics e mérkőzés előtt szűkíti majd 12 fősre a szerdán kijelölt 17-es keretét. A bydgoszcz-i mérkőzés után két nappal Debrecenben fogadják Koszovót a magyarok. A C csoportban szerepel még Litvánia válogatottja, a kvartettből az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe.

A debreceni mérkőzést a Főnix Csarnokban rendezik. Jegyek a Sport Hotelben, illetve a jegy.hu-n már 500 Ft-tól kaphatók. 

A kapitány megemlítette még, hogy megpróbálnak minél jobban felkészülni a következő Európa-bajnokságra, hogy ne kelljen újra csaknem húsz évet várni az Eb-szereplésre vagy 48 évet egy Eb-mérkőzés megnyerésére.

Ivkovics vezetésével a válogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A csapat a cseheket és a románokat múlta felül a csoportkörben - ezzel 48 év után nyert mérkőzést kontinenstornán -, míg a horvátoktól, a montenegróiaktól és a címvédő spanyoloktól kikapott Kolozsváron. A 16 között a későbbi ezüstérmes szerbekkel szemben maradt alul Isztambulban.

A magyar válogatott bő kerete:
Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Marko (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzic Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Falco)

A magyar válogatott vb selejtezői:
2017. november 24.
Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15
2017. november 26.
Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00
2018. február 23.
Litvánia–Magyarország
2018. február 26.
Magyarország–Lengyelország
2018. június 28.
Koszovó–Magyarország
2018. július 1.
Magyarország–Litvánia

Európa-bajnokságkosárlabdaválogatottFőnix Csarnok

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.