Hirdetés

Hivatalos: magyar játékosa van az FC Barcelonának

2017.08.22. 16:09

Hivatalos: magyar játékosa van az FC Barcelonának
Hanga Ádám aláírt Barcelonában!

Nagy előrelépés ez a magyar kosárlabdának!

Hirdetés

Kedden délután sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Hanga Ádám hivatalosan is az FC Barcelona kosárlabdacsapatának játékosa lett. Ugyan az átigazolás sokáig húzódott, végül pont került az ügy végére. 

Hanga Ádám a legutóbbi szezonban kiválóan játszott a Baskonia Vitoria Gasteiz csapatában, az Euroliga legjobb védőjének választották! Sokáig arról írtak a lapok, hogy az NBA-ben folytatja a pályafutását, hiszen a játékjogával rendelkező San Antonio Spursnek szüksége volt egy jó védőre, de végül leigazolta Hanga posztjára Rudy Gayt a Sacramento Kingstől, így a magyar kosaras számára már nem jutott volna pénz a fizetési keretből.

A katalánok azonban a magyar légiósnak három évre 7,5 millió eurós szerződést kínáltak. 

Bár az FC Barcelona kosárlabdacsapata a legutóbbi szezonban a vártnál gyengébben szerepelt, és csak a 6. helyen végzett a spanyol bajnokságban, valamint a 11. helyen az Európa Ligában, akárcsak a focisták, a kosarasok is Európa meghatározó társaságát alkotják a sportágukban.

Hanga meghatározó embere lehet a csapatnak, és számíthat is majd a játéklehetőséger, hiszen az a Sito Alonso veszi át a következő szezontól a Barcelonát, aki tavaly a Baskoniát irányította.

BarcelonaHanga Ádám

Szóljon hozzá!

Hirdetés