Hirdetés

Hirdetés

Fokozódnak az izgalmak - kezdődik az elődöntő

civishir.hu

2017.04.28. 07:47

Fokozódnak az izgalmak - kezdődik az elődöntő
Kemény párharc vár Szabóékra (Fotó: Cívishír)

Péntek este az Oroszlány érkezik Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Miután a DEAC meggyőző játékkal 2-0-ra verte az MTK gárdáját a férfi NB1/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásának negyeddöntőjében, egy hetet tudott pihenni az elődöntőre. Viszont ugyanennyi pihenés jutott az ellenfél Oroszlány számára, aki szintén 2-0-val abszolválta a Nyíregyháza elleni párharcát.

Az oroszlányiak az alapszakasz során a Nyugati-csoport második helyén végeztek imponáló eredménnyel: 21 találkozóból 18-at megnyertek, mindössze 3 vereségük volt, és szorosan tapadtak a végül első Veszprém nyakára. Imponáló az idegenbeli szereplésük is: 10 meccsen mindössze két vereséget szenvedtek. Játékoskeretükben két amerikai légiós is van, igaz, egyszerre csak egyet játszathatnak a meccseken. Erejüket jól mutatja, hogy az alapszakasz során messze a legtöbb pontot dobták, és a legkevesebbet kapták.

Miután az elődöntőben is a hazai pálya előnyét élvező debreceniektől mind a klubvezetés, mind a közönség részéről egyértelműen a feljutás az elvárás, hazai pályán nem is lehet más cél, mint a győzelem. Erről beszélt Berényi Sándor is a csapat hivatalos honlapjának:

Volt időnk kielemezni az ellenfelet, mind egyénileg, mind csapatszinten. Bár készülünk egy-két meglepetéssel az elődöntőre is, alapvetően a saját játékunkat szeretnénk játszani. Kulcsfontosságú lesz, hogy kikapcsoljuk a mezőnyjátékosaikat, és hogy mindkét oldalon uraljuk a palánk alatti területet. A céljaink továbbra sem változtak, akármennyire is erős ellenfélnek tartom az OSE gárdáját, nekünk rajtuk is túl kell jutnunk, melynek első lépcsőfoka lehet a pénteki találkozó

így a debreceni mester.

A párharc két győztes találkozóig tart.

Férfi NB1/B-s kosárlabda-bajnokság, elődöntő:
DEAC - OSE Lions
Oláh Gábor utcai sportcsarnok, április 28 (péntek) 19 óra
A belépés ingyenes!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.