Hirdetés

Hirdetés

Ingyen kapják a debreceniek a parádét!

2016.08.25. 12:01

Ingyen kapják a debreceniek a parádét!

A város pedig „ingyen” jut hozzá egy speciális lelátóhoz.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, szeptember második hetében öt napra a kosárlabdáé lesz a főszerep Debrecen főterén. A Nagytemplom előtt szeptember 7-8-án 3x3-as World Tour Masters fordulót, majd ezt követően az 3x3-as U18-as Európa Bajnokságot rendeznek.

A grandiózus esemény főszervezőjét, Becsky István faggattuk arról, mit kap Debrecen az öt szeptemberi nap alatt.

Aki a tavalyi U18-as világbajnokságra kilátogatott, az minden bizonnyal ezúttal is kijön a Nagytemplom elé, hiszen láthatta, hogy ez egy különleges hangulatú, rendkívül látványos esemény

–  mondta a Cívishírnek Becsky István, akinek szerény számításai szerint is mintegy 10-12 ezer ember fordul majd meg a Kossuth téren a kosárlabda vonzásában.

A közönség tavaly kinőtte a lelátókat, ebből okulva most még nagyobb arénát építenek a Nagytemplom elé, ráadásul fedettet, hogy az égiek se tudjanak közbeszólni.

Összesen 1200 ülőhelyet alakítunk ki, de ennél azért többen beférnek még biztonságosan. Érdekesség, hogy tribünök az esemény után is Debrecent gazdagítják, hiszen azokat a Sportcentrum TAO-forrásból szerezte be, és a tulajdonában marad. Így Debrecen városa tulajdonképpen ingyen kap egy rendkívül komoly mobil lelátót az esemény által

–  fogalmazott Becsky István.

A főszervező érdeklődésünkre elmondta, hogy több mint hatvan ember dolgozik a szervezésben, és külön örömmel tölti el az önkéntesek lelkesedése, valamint az, hogy Debrecenben minden hatóság segítőkésznek bizonyult.

Éljen az ifjú pár! A Nagytemplomból kilépő friss házasok idén is kapnak nászajándékot, egy kosárlabdát!

Hajrá, magyarok!

Az esélyekről szólva elmondta, hogy az Európa-bajnokságon a magyar lányok halálcsoportba kerültek, de bízik a továbbjutásban, mint ahogyan a magyar fiúkéban is, akikre szintén nehéz feladat vár, hiszen a címvédő törökökkel küzdenek majd egy csoportban. Természetesen a felnőttek versenyén, a World Tour-fordulón is dobbanhat a magyar szív, mégpedig egy, az élvonalban szereplő kosárlabdázókból álló nemzeti együttes (Mohácsi Máté, Kerpel-Frónius Balázs, Horti Bálint és Bíró Olivér) jóvoltából.

Becsky István azt mondta a Cívishírnek, nagyon sok meglepetéssel készülnek a közönség számára. Nem akart lelőni minden poént, de egyet elárult: Debrecenbe látogat a világ 30 legjobb akrobatikus kosárlabdázója, azaz a világválogatott. Egy biztos: az ő produkciójuk láttán mindenkinek tátva marad a szája!

A nagyszabású eseménynek interaktív jellege is lesz. A versenypálya mellé két edzőpályát is építenek, ezeken a közönség is próbára teheti tudását – emelte ki Becsky István, aki a legfontosabb információt a végére tartogatta:

Ez az öt nap a sportszerető debrecenieké, így a belepés, a programokon való részvétel ezúttal is ingyenes!

Cs. Bereczki Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.