Hirdetés

Hirdetés

Edzőváltás Debrecenben: vége az amatőrizmusnak?

Nem sikerült kiharcolni a feljutás, más folytatja a munkát.

debka.hu

2016.07.10. 13:20

Edzőváltás Debrecenben: vége az amatőrizmusnak?
Nagy Ágostonnal nem sikerült a feljutás, megpróbálják mással (Fotó: debka.hu)

Nagy csalódásként élte meg, hogy nem vele képzelik a jövőt.

Hirdetés

Hirdetés

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő az elmúlt szezonban csak a hatodik helyezést szerezte meg a férfi kosárlabda NB I. B-csoportjában, ezzel nem sikerült feljutni az élvonalba, ahogyan azt a klub vezetése tervezte a bajnokság előtt.

A kudarcnak meg is lett a következménye: Nagy Ágoston edző szerződését nem hosszabbították meg, így a jövőben más irányítja a csapatot.

Nagy Ágoston a debka.hu-nak adott interjúban fejtette ki csalódottságát.

 Nagy csalódásként éltem meg. Tizenkét éve építjük a programot, mely egyedülálló tehetséggondozó elvekre épült, amelyben az elvégzett munka, egymás tisztelete, megbecsülése és a klubhűség alapvető értékek voltak, a játék szeretete pedig mindent maga mögé rendelt. Az esetleges változást olyan személyiségekkel képzelem, akik sikerorientáltak, intelligensek és van bennük ambíció, s akiknek az értékrendje a programhoz illeszkedik, nem pedig fordítva, vagyis nem a programot kell hozzájuk igazítani. Szomorúan tapasztaltam, hogy az elvileg amatőr jellegű bajnokságokban az ellenfeleink nagy része komoly A-csoportos fizetésért játszott. Még büszke is voltam rá, hogy mi ezt az amatőr szemléletet nem adtuk fel, hiszen a professzionális, üzleti alapú kosárlabdában az úgynevezett tehetséggondozás csak esetleges. Az eredmény mindenek előtt elv nem igazán segíti a fejlődést

– fogalmazott a leköszönő tréner, aki hozzátette még, hogy ez a koncepció megváltozik, és ő is szívesen folytatta volna a munkát nagyobb költségvetéssel, komolyabb kerettel, de arra nem kapott lehetőséget.

 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.