Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Majdnem ellazáskodta a Debrecen a székesfehérvári előnyt

| 2020. 02. 05. | 20:42:00
Csapkodó játékkal is sikerült megszerezni a győzelmet.
Majdnem ellazáskodta a Debrecen a székesfehérvári előnyt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

33-30-ra legyőzte az Alba Fehérvár együttesét egy a DVSC Schaeffler a női K&H kézilabda liga február 5-i játéknapján Székesfehérváron.

Sokáig úgy tűnt, a debreceniek simán nyerik a találkozót, de amikor a piros-fehérek koncentrációja nyolcgólos előnynél kritikusan visszaesett, az Alba élt a lehetőséggel. A végjátékban nem járt messze az egyenlítéstől a hazai csapat, de a Lokiban összeszedte magát annyira, hogy ne engedje kicsúszni a kezéből a két pontot.

Nagy meglódulások után váratlan megtorpanás

Életerősen kezdett a DVSC a KÖFÉM Sportcsarnokban, bő tíz perc után 6-2-re vezettek Kovács Annáék a zavarodottnak tűnő hazaiak ellen. A Vantara-Kelemen, Bulath, Despotovic, Tóvizi, Kovács, Arany hatossal indító Loki kapuját Triffa védte. A folytatásban a fehérváriak erőre kaptak, az egyenlítés is sikerült, ám a Loki sikerrel kapcsolt vissza abba a fokozatba, amellyel elkezdte a találkozót. A félidő hajrájára háromgólosra nőtt a debreceni előny, Bordást különösen gyakran találta ziccerben a labda, a beálló keze pedig nem remegett meg a helyzetekben. 14-11-es eredménnyel zárt az első félidőt a DVSC, úgy tűnt, hogy amikor a debreceniek igazán összepontosítanak, akkor magabiztosan az ellenfelük fölé nőnek. 

A szünet utáni néhány percben nyolcgólos szakadék nyílt a két csapat között (12-20, 35. perc), mert miközben az Alba ellövöldözte magát, a Loki gyorsan büntette rendezetlenné váló ellenfelét. Aztán a nem várt előny dicsősége mintha a fejekbe szállt volna, a következő percekben a védekezésben rendre elmaradtak a megállító faultok, az ütközések, a sáncok. Ütemet vesztett a Loki egy, a becsületéért küzdő ellenféllel szemben, a debreceniek talán azt hitték, hogy a hátralévő idő izzadtságos küzdelem nélkül is letelik valahogyan a javukra. A nyolcgólos előny négy percnyi emberhátrány mellett a 45. percre megfeleződött, majd egy kettős emberhátrány során (Borgyos és Kovács is leült) két gólra jött fel az Alba (22-24, 49. perc). Az emberhátrányok miatti szellősebb védekezés következtében az első félidei kapusteljesítmény is visszaesett a debreceni oldalon. 

A holtpontról Despotovic bombája mozdította el a DVSC-t, a montenegrói elkapkodta ugyan, de jól sült el a lövése (22-25, 50. perc). A következő perceken csapkodó játék mellett gólra góllal válaszoltak egymásnak a csapatok. Debreceni részről Kovács vitte a prímet átlövésekkel, élve a lehetőséggel, hogy az albások nem lépnek ki rá a megfelelő ütemben. Majd ha mégis, akkor a válogatott jobbátlövő Borgyost ajándékozta meg gólpasszal (25-28, 54. perc). 

Amikor már úgy tűnt, összekapja a védekezést a Loki, előbb Pelczéder, majd Rózsás mattolta a Triffa helyére beálló Oguntoyét (29-30, 59. perc). Ekkor azonban a Loki fiatal irányítója csillogtatta meg a tehetségét: előbb Utasi, majd Mendy rángatta meg a betörő Borgyos mezét, ő azonban így is bevette a hazai kaput, nagyot taszítva csapatán a végső győzelem felé.

Utasi 45 másodperccel a lefújás előtt ugyan még sikerrel lőtte be kilencről Oguntoye feje fölött, de a slusszpoén Vantara-Kelemmennél volt. A balszélső előbb a szokott pozíciójából volt eredményes egy jó Despotovic-passz után, majd még a lefújás pillanatában még egy Oguntoye-indítást is sikerült az ellenfél hálójába juttatnia. 

Fontos, értékes győzelmet aratott a Loki, Bordás és Borgyos teljesítménye különösen kiemelendő. De a legjobb, hogy a múlt hétvégi EHF-kiesés után a csapat megmutatta: ilyen kimerítő hetek után is képes elhozni a pontokat egy olyan ellenféltől, amelyet 2014 tavasza óta a DVSC nem volt képes felülmúlni Székesfehérváron.

MESTREMÉRLEG
Deli Rita: – Az első félidőben nem megfelelő sebességgel kézilabdáztunk, ezen szerettünk volna változtatni. Sajnos a második félidő elején nagyon elhúzott a Debrecen, de csapatom a védekezésváltás után visszajött a meccsbe. A pontszerzés sajnos nem sikerült, de örülök, hogy fiataljaink ismét jó teljesítményt nyújtottak.
Köstner Vilmos: – Hiába forgattam a csapatot, kiütközött a fáradtság, ami nem csoda., hiszen kevesebb, mint hat hét alatt a tizenegyedik meccsünket játszottuk. A második félidőben tetemes előnyünk birtokában remekül váltott a Fehérvár és megnehezítette a dolgunkat!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.