Sztárparádé a Debreceni Egyetemen

2019.11.20. 17:00

Sztárparádé a Debreceni Egyetemen
Kari Aalvik Grimsbő (elöl) gyakorlati bemutatót is tartott (Fotó: unideb.hu)

Világhírű sportolók mutatták be, mit tudnak.

Hirdetés

Világhírű játékosok tartottak előadást és bemutatót a III. Kézilabda Kapusedzői Konferencián szerdán a Debreceni Egyetemen. A Sporttudományi Intézet által szervezett egész napos programon az edzők mellett testnevelő tanár szakos hallgatók is részt vettek.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete számára az oktatás és a kutatás mellett nagyon fontos a társadalmai szerep- és felelősségvállalás. Ezért is rendezzük meg harmadik éve ezt a konferenciát. Nemzetközileg elismert szaktekintélyeket hívunk előadást tartani, emellett szakkönyvekkel, tananyagokkal segítjük a résztvevőket. Fontos, hogy jó magyar szakembereket képezzünk, de úgy, hogy lássák mi a nemzetközi trend

– hangsúlyozta Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

A konferencia szakmai programját minden évben Bíró Imre, a Sporttudományi Koordinációs Intézet oktatója, korábbi válogatott kapus, a DEAC férfi kézilabdacsapatának edzője állítja össze.

Az eddigi alkalmakra komolyan jegyzett egykori külföldi és magyar válogatott játékosokat hívtam meg, most úgy gondoltam, hogy Magyarországon aktív külföldi kapusokat kérek fel. Északi és a dél-szláv stílusjegyeket képviselő kapusok jöttek. A cél a különböző stíluselemek bemutatása, ütköztetése, a gondolkodásmódok megismertetése

– mondta Bíró Imre, akinek a kedvéért két világsztár is a cívisvárosban látogatott. Délelőtt Kari Aalvik Grimsbő, a Győri Audi ETO KC kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok norvég játékosa, délután pedig Mirko Alilovic, a Pick-Mol Szeged világbajnoki ezüstérmes horvát kapusa tartott gyakorlati bemutatót.

A DESOK-ban rendezett szerdai konferencián több mint 120 szakember vett részt, többek között egykori kiváló sportolók, edzők. Itt volt például Csík János mesteredző, aki 1982-ben vb-ezüstéremig vezette a női válogatottat, Hoffmann Beáta olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes és Hoffmann László edző, világbajnoki ezüstérmes kapus - közölte az egyetem sajtóirodája.

Szóljon hozzá!

Hirdetés