Hirdetés

A Debrecené a bajnokság első győzelme

Cívishír

2019.08.29. 19:44

A Debrecené a bajnokság első győzelme
Kovács Anna volt a legeredményesebb debreceni (Fotó: DVSC Schaeffler, Facebook)

Az újoncot intézték el energiatakarékos üzemmódban.

Hirdetés

33–24-re verte a DVSC Schaeffler az újonc Szent István SE-t a női kézilabda NB I. első fordulójában.

A fővárosi klub a monori sportcsarnokban fogadta a debrecenieket, ez a meccs vezette fel a bajnokságot. Nem volt kérdés, hogy melyik gárda a találkozó toronymagas favoritja, hiszen a Loki sokkal nagyobb erőt képvisel, mint a legelső élvonalbeli szereplését kezdő SZISE.

A jelenlegi idényben az IHF Kupában is érdekelt cívisvárosiak Vantara-Kelemen, Despotovic, Bulath, Tóvizi, Kovács, Varsányi hatossal álltak fel, Oguntoyéval a kapuban. Miután Tóvizi a 2. percben megszerezte a bajnokság első gólját, a 7. percre elhúzott a Loki (0-4). Monori Orsolyát azonban a szükségesnél kevésbé vette komolyan Bulath, a 22 éves átlövő pedig 4 életerős lökettel szűkített a különbségen (4-6, 10. perc). 

A következő tíz percben fokozatosan kicserélődött a DVSC, érkezett Karnik, Bordás, Vámos, majd Triffa, az eredmény pedig a 20. percre 6-10-re módosult (Despotovic a saját kilenceséről szerzett találattal indította a 2019/2020-as gólgyártást, kihasználva az üresen maradt hazai kaput).

Érezhető volt a tudásbeli különbség, de ez cseppet sem törte le a SZISE játékosait: amikor a piros-fehére lazítottak a védekezésen, azonnal megpróbálták kihasználni. Monori közben a oldalt váltott, ami nem bizonyult annyira jó húzásnak, mert Karnik nem hagyta kibontakozni.

A félidő második felében szóhoz jutott a bal szélen Petrus Mirtill, majd Elke Karsten is, mindketten góllal szálltak be a mérkőzésbe. Hétgólos vezetéssel vonult pihenőre a DVSC.

A második játékrészben – a biztos vezetés tudatában – gyengébben muzsikáltak a mieink. Ezzel együtt, amikor az egyetemi csapat túlontúl huzigálni kezdte az oroszlán bajuszát, a debreceniek meg-megmutogatták a karmaikat. Az utolsó periódusra fejben talán el is fáradtak a vendéglátók, ennek eredményeként alakult ki a kilencgólos különbség; a csapat legeredményesebb, egyben a legjobb teljesítményt mutató tagja Kovács Anna volt, a válogatott jobbátlövő 7 góllal zárt.

K&H női kézilabda liga
Szent István SE – DVSC Schaeffler 24–33 (10–17)
Monor, játékvezetők: Hantos, Rózsahegyi.
Szent István SE: Gercsó, Mátéfi (kapusok), Albert, Aron 5, Balog 2 (2), Horváth 1, Lyngby, Monori 7, Pánczél 1, Scheffer 4, Szerző 1, Tieff 2, Tobak 1, Varjú. Edző: Vojkovics Gyula.
DVSC: Oguntoye, Szabó, Triffa (kapusok), Arany 2, Bordás, Bulath 6 (4), Despotovic 4, Karnik 2, Karsten 3, Kovács 7 (1), Petrus 1, Poczetnyik, Tóvizi 4, Vámos, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 10, ill. 6.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

RaL

Szóljon hozzá!

Hirdetés