Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek ásza értékel, és előre tekint

2018.12.04. 12:16

A debreceniek ásza értékel, és előre tekint
Kovács Anna a horvátok elleni mérkőzésen (Fotó: mti)

A spanyolok ellen cél a győzelem.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott kivívta a középdöntőbe jutást a Franciaországban zajló Európa-bajnokságon, miután hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot.

Szombaton a magyar együttes 28-25-re kikapott az előző Eb-n ezüstérmes Hollandiától, szerdán pedig Spanyolország ellen zárja a csoportkört. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe, és - mint az a meccs utáni számolgatás során kiderült - kedvező gólkülönbségük miatt immár biztos, hogy a magyarok is közöttük lesznek, ugyanis egy esetleges körbeverésből is jól jönnének ki.

A horvátok elleni mérkőzés egyik legjobbja volt a DVSC átlövője, Kovács Anna volt, aki öt gólt szerzett.

A játékos a mérkőzés után kifejtette, nem volt egyszerű dolguk, a szünetben csak négy góllal vezettek, így a folytatásban is nagyon kellett küzdeniük.

Rengeteg hibával játszottunk, de azt mondom, ezúttal belefért, mert nyertünk. Sok gólt kaptunk olyan szituációból, amire készültünk, amit megbeszéltünk

 - magyarázta a Debrecen jobbátlövője, aki nyolc lövésből érte el az öt gólt. Anna hozzátette, időnként túlságosan "laposan" védekeztek, vagyis behúzódtak a hatos vonalra, nem léptek ki a horvát támadókra.

A szerdai, spanyolok elleni találkozóról (21 óra) elmondta, egyértelműen azért lépnek majd pályára, hogy győzzenek, és két pontot továbbvigyenek a középdöntőbe.

A csoport állása

1.

Hollandia 

2

2

0

0

56:52

4

2.

Spanyolország 

2

1

0

1

52:46

2

3.

Magyarország 

2

1

0

1

49:46

2

4.

Horvátország

2

0

0

2

36:49

0

Európa-bajnokságkézilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.