Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötgólos debreceni győzelem az MTK ellen

| 2018. 08. 24. | 00:47:00
Grigelt nem tudták tartani a fővárosiak, amikor kellett, jól ment a védekezés.
Ötgólos debreceni győzelem az MTK ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajtós, sima, az első félidőben mégis feszült meccsen 29–24 arányú győzelmet aratott a DVSC Schaeffler az MTK fölött felkészülési meccsen augusztus 23-én este a Hódosban.

A két csapat februári debreceni bajnokiján háromgólos hazai siker született, a fővárosiak az elmúlt szezont a 11. helyen zárták (a Loki a 9. lett).

Gyors, szellemes kezdéssel 3–0-ra elhúztak a piros-fehérek, akik ekkor Vantara-Kelemen, Grigel, Zamfirescu, Bordás, Bullath, Varsányi ötössel védekeztek, míg támadásban a Dunaújvárosról nagy reményekkel igazolt Kovács Anna lépett Bullath helyére. A felpaprikázott fővárosiak kettesből ötösbe kapcsoltak, s kihasználva a beállós pozícióban bizonytalankodó, védekezésben rendezetlen Debrecent, 5–6-ra fordították az állást.

Ekkor az egyik MTK-játékosról valahogyan – vélhetően nem magától – lekerült a mez, de a játékvezetők nem ítéltek a javukra, amit a juniorokat a Főnixben vb-aranyig vezető Golovin Vlagyimir – a budapestiek edzőjeként – eléggé zokon vett: hosszú percekig reklamált a játékvezetőknél. A minicirkuszból a mieink jöttek ki jobban, visszavették a vezetést (7–6).

[Beillesztett cikk: Verte a Loki a Fradit a döntőben]

Negyed óra telt el a meccsből, amikor Bordás Réka helyére érkezett Tóvizi Petra, akivel a Loki az ellenfél kapuja előtt is feljavult. Ebben persze a kiemelkedő szerep Lotte Grigelé volt, hiába ráncigáltak kitartóan, képtelenek voltak tartani a kékek, hol a góljainak, hol az asszisztjainak (az a húzás Varsányihoz!) tapsolhatott a publikum. A 23. percben 12–7-re ment a Loki, végül háromgólos maradt a fór a félidőre.

Említsük meg Kovács Annát, akin a Fradi után ezúttal is jól pörögtek fel a támadások, hiányérzetünk volt viszont Zamfirescu játéka kapcsán: ha jól emlékszünk próbálkozása sem volt, sem irányító, sem balátlövő pozícióból.

Tinédzserek a pályán

A második félidő elején egy csattanós Tóvizi-blokk ingerelte tetszésnyilvánításra a nézőket, majd a 40. percben a kapus, Triffa Ágnes találta meg hosszú átadással Vantara-Kelemen Évát az MTK kilencesénél. A balszélső köszönte, belőtte. Ezzel már 22–14-re vezetett a DVSC egy olyan mérkőzésen, amelyen a hölgyek nagyjából hozták a Vác és a Ferencváros elleni koncentrált, harcos, szilárd védekezést: az MTK nem igazán tudott áttörni, messziről lőttek, sokszor kaput sem találva. Kritizáltuk a román Zamfirescut, nos a 41. perctől ő is tüzelni kezdett. Négy góllal zárt, az első kettőt középről, földről, nagy erővel lőtte: gyönyörűek voltak!

Külön öröm, hogy a Tóvizit váltó Bordás Réka a második periódusban határozottabb volt a kapu előtt, két klasszikus beállós találattal vette ki a részét a melóból (Grigel passzaiból).

Jöttek még fiatalok (ne feledjük, Tóvizi és Bordás is veszedelmesen ifjú), a 18 éves jobbszélső Torma Eszter higgadtan lőtt a kapuba, a 20 éves Szabó Pannát két centi választotta el a góltól (ennyivel lépett rá a vonalra). Az ifi vb-ről visszatért 18 éves Szabó Dórának voltak jó hárításai. Czuczu Fridának ezúttal a védekezés ment jobban, a hibáin túl hosszan bosszankodnia teljesen felesleges.

Összességben a mérkőzés egyetlen nagy kérdést kelthetett a szemlélőben: ha Grigel a pályán van, egészen jól robog ez a lokomotív, de vajon ki fog felelni az eredményességért, amikor a 27 éves klasszis nincs fent?

29–24 lett a vége, szombaton 18 órától a Metzingen következik utolsó felkészülési mérkőzésként a szeptember 2-i bajnoki nyitány előtt. A németek ellen, akiket hat góllal múlt fölül a DVSC pár nappal ezelőtt, talán visszatérhet a kisebb bokaszalag-húzódással küszködő Jelena Deszpotovocs.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés