Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vérsasnak így még nem örült Debrecen

| 2018. 07. 09. | 00:53:00
Lepattant a magyar Subáról Norvégia. Álló taps a Főnixben.
Vérsasnak így még nem örült Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyedik mérkőzését is hozta a magyar junior női kézilabda válogatott, méghozzá a felnőtteknél sikert sikerre halmozó Norvégiát verték a mieink elképesztő játékkal, 35–27 arányban július 8-án a debreceni Főnix Csarnokban. Csoportelsők lettünk, jöhet a nyolcaddöntő Szlovéniával!

Már a Montenegró elleni győztes szombati mérkőzésen is nagyszerű volt a hangulat, de vasárnap erre is sikerült rátenni egy lapáttal: mintegy 4 ezren űzték-hajtották a lányokat. Akik köszönték szépen és olyan brilliáns kézilabdát mutattak be, hogy még a sportág sokat megélt rajongói is dörzsölték a szemüket párszor. Háfra Noémi akkorákat villantott átlövésből, hogy kiégtek a norvégok látóidegek, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta úgy rohanták le a vikingeket, hogy még a karjukat sem volt idejük felemelni. Klujber Katrin olyan laza maradt a heteseknél (mind a nyolcat bevágta!), mintha otthon, a kertben dobálgatna, remek ütemben húzta a labdákat a társakhoz, egyáltalán az egész csapat, Lakatos Ritával, Tóvizi Petrával együtt rettenhetetlen pajzsfalat emelt a norvégok elé. Ha pedig az északiaknak mégis sikerült átjutni, Suba Sára végképp elvette a kedvüket: a balmazújvárosi növendék gyönyörű szörnyetegként falta a magyar kapura leadott lövéseket (valami 50 százalék körüli hatékonyággal védett a teljes meccsen…). „Subi, Subi!”, zengett a Főnixben megszámlálhatatlanul sokszor ezen az estén.

A norvég lányok, ha magasságban és súlyban felül is múlták a mieinket, izomban és futásban nem: a csodálatos magyar játék és a harci dobokkal keveredő féktelen üvöltés érezhetően visszavetetette az önbizalmukat. A balátlövőjük, Ragnhild Valle Dahl tartotta őket életben. Háfráék ebben a félidőben elsősorban az átlövéseket és az ostorcsapásszerű, ellentmondást nem tűrő támadásokat erőltették.

Természetesnek tűnt, hogy a második félidő egyszerűen nem sikerülhet olyan fantasztikusan, mint a 20–13-al zárult első. 

Ehhez képest Lakatosék sokáig nem nagyon engedték közelebb a skandinávokat, pedig a vendégek minden mindegy alapon, egyre keményebben jöttek előrefelé. Ennek eredményeként a második játékrész első harmadában több sistergős bomba utalt talált az olykor kiszolgálatott helyzetbe hozott Subán, míg norvég kollégájának végre sikerült egy-két védést bemutatnia.

De hát micsoda magyar válogatott az, amelyiket a 44. percben is csak négy gólra (24–20) képesek megközelíteni a vikingek!

És akkor volt utoljára ilyen „csekély” a különbség, mert aztán Sárika – akit eszében sem volt lekapnia Golovin Vlagyimir kapitánynak – újra elkezdte egymás után kipiszkálgatni a norvég labdákat, miközben Szabó Kitti új ritmust adva a társaknak szállt be a támadásokba, a beállós Pásztor Noémi pedig kíméletlen döfésekkel talált rést az ellenfél páncélzatán (micsoda passzokat kapott a többiektől módszeres gyilkolászáshoz!). Jót tettek a kapitány cseréi: érthetően lassítani akartuk a játékot a második félidőben, de Háfráék annyira magas fordulatszámon pörögtek, hogy amikor a támadásoknál ötösből hármasba löktük volna vissza a gépet, megtört a ritmus, miközben védekezésben nem szabadott lejjebb adni. Így a második félidő derekától például Lakatos védekezett, Szabó támadt irányítóban, Háfrát a montenegróiak ellen is pazar formát mutató Kácsor Gréta váltotta (az a szinte a földről eleresztett lövés a felső kapufa alá…!), míg a rendkívüli lelkierőt sugárzó Klujber kevés pihenővel nyomta végig. Nem mellesleg Hlogyik Petra két hetest hárított a kapuba beugorva, Lakatos pedig összesen hat gólpasszt osztott ki…

Az utolsó tíz perchez 8 gólos előnnyel érkeztünk el, az 56. minutumtól kezdve pedig a fanatikus publikum állva tapsolta a junior lányokat. Valljuk meg, a tornán idáig veretlen vikingek számára ez az este felért egy vérsasszerű, kegyetlen kivégzéssel. 

A lefújást követő 10–15. percben ezek a 18-20 éves hölgyek már a szurkolói zónában, a csarnokon kívül fotózkodtak a rajongókkal: a Főnix hátsó bejáratánál olyan nyüzsgést tapasztaltunk, mintha legalábbis egy fénykorában lévű Madonna próbált volna lelépni a városból.

Milyen megnyugtató, hogy a mi harcos madonnáinknak még dolguk van, még maradnak! 

RaL

Eredmény:
A csoport, 4. forduló:
Magyarország–Norvégia 35–27 (20–13)

Nyolcaddöntő
16:15 Magyarország–Szlovénia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.