Hirdetés

Búcsúzott egy elhivatott korosztály

Cívishír

2018.07.09. 14:36

Búcsúzott egy elhivatott korosztály
A lányok Bujárszki Ádámmal (Fotó: Debreceni Sportcentrum-Sportiskola)

A 2004-es születésű leányok az elitbe kézizték magukat.

Hirdetés

Egy korszak véget ért, a szezon végén befejezte a kézilabdázást a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola színeiben a 2004-es születésű leány csapat, amelyik az elmúlt szezonban azonos pontszámmal – rosszabb gólkülönbséggel – ezüstérmes pozícióban zárt a Győri Audi ETO KC mögött, míg az Országos Serdülő Bajnokságban – a két évvel idősebbeknél – az előkelő ötödik helyen végzett.

A lányokkal 2013 óta foglalkozó Bujárszki Ádám edző elmondta: – Amikor átvettem, nagyon más felfogásban kezdtem edzeni a csapatot. Felrúgtam majdnem minden alapszabályt, szinte mindent feltettem az egyéni képességek fejlesztésére. Fél év után a gyerekektől kaptam egy levelet, amiben az állt: „Ádám bácsi, mikor fogunk játszani?” – emlékezett vissza, hozzátéve, alig telt el pár hónap és máris megnyerték a rangos Főnix Kupát nyertünk. 

– Tisztában voltam azzal, hogy a bajnokságban a következő évben „fel kell játszanunk” az idősebbekhez. Meglett az eredménye, hiszen régióbajnokok lettünk. Elkezdtünk tornákra járni az egész országban, hogy feltérképezzük és megismerjük a közvetlen riválisainkat. Nagyon sokat fejlődtünk és tanultunk. Kezdtünk nagy célokat magunk elé tűzni. Nem szerettünk volna, hanem akartunk U11-es országos döntőt játszani. Nagyon szép sikerrel zártuk az évet: az ország második legjobb csapata lettünk. A versenykiírásnak köszönhetően volt egy átmeneti évünk, amikor meg kellett bontani a gárdát. De az egység nem zilálódott szét, az év végén újra összeállva a horvátországi Makarskán tornát nyertünk. Komoly terveket szövögettünk az utolsó évünkben. Két fronton, a Gyermekbajnokságban és Országos Serdülő Bajnokságban is helyt akartunk állni – hangsúlyozta.

Végül hatalmas csatában a Győr mögött a második helyen zártak a korosztályos bajnokságban. – Az öt év alatt végig az jellemezte a csapatot, hogy nagyon szerettek edzeni és játszani! Alázatban, tiszteletben, egységben elképesztő sportembereket ismertem meg bennük! További sok sikert kívánok tanítványaimnak, akik a DVSC-ben folytatják pályafutásukat. És hatalmas köszönet a szülőknek, illetve a sportcentrum szakosztályi vezetésének a támogatásért! – emelte ki a szakember.

kézilabdaKézilabda-utánpótlásDebreceni Sportcentrum-Sportiskola

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.