Hirdetés

Kis előny ott, nagy esély itt! A Hódosban harcolhatja ki a továbbjutást a DVSC!

2017.10.14. 20:15

Kis előny ott, nagy esély itt! A Hódosban harcolhatja ki a továbbjutást a DVSC!
Tone Tiselj csapatának itthon kell eldöntenie a párharcot

A debreceniek nagy küzdelem árán szenvedtek szoros vereséget.

Hirdetés

A lengyel Lubin ellen, idegenben kezdte meg EHF-kupás szereplését a DVSC női kézilabdacsapata. A Loki beragadt a rajtnál, a 13. percben már öt góllal vezetett a hazai gárda (8-3). Jutott ennél mélyebbre is a piros-fehér gárda, a 20. percben már héttel ment a Lubin (12-5). Ennek az volt a drámai oka, hogy a támadásban nagyon döcögött a debreceni gépezet. Ezt követően indult meg a lassú, de biztos hajdúsági felzárkózás. Nagy küzdelem árán Punykóéknak sikerült felkapaszkodniuk mínusz háromra a szünetig. Az első félidő második felében összeállt a DVSC védekezése, de támadásban is látszott a fejlődés.

Szünet után egy darabig tartani tudta a Loki a két-három gólos különbséget, de a lengyelek szűk tíz perc elteltével megint elmentek öttel (17-12), de a debreceniek nem törtek meg, szorgos csapatmunkával ismét felzárkóztak (50. perc: 19-18). Innem már csak az volt a cél, hogy a Lubin közelében maradjon a DVSC, hogy aztán a visszavágón, a Hódos poklában kiharcolja a továbbjutást.

Nos, ez sikerült is, a debreceni hölgykoszorú végül két góllal maradt alul, így minden esélye megmaradt arra, hogy sikerrel vegye az első akadályt a nemzetközi porondon.

A párharc második felvonását október 22-én 18 órától játsszák Debrecenben.

EHF-kupa, nők:
Zaglebie Lubin-DVSC 25-23 (13-10)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.