Hirdetés

Hirdetés

A bocskaikerti ördög

civishir.hu

2011.05.06. 13:07

A bocskaikerti ördög
Majd egyszer...

Debrecen – Sose lesz kész? Még a polgármester is azt mondja, a helyi természetvédők észrevétele (ezúttal) helytálló. Tehát a bocsikaikerti ördög, aki miatt késik az elkerülő, színt váltott. Most épp nem zöld.

Hirdetés

Hirdetés

Folyik a munka a 4-es főút Debrecent és Bocskaikertet elkerülő szakaszának nyomvonalán, pedig építkezési stop van. Mikor a hatóság (zöld súgásra) ellenőrzést végez, akkor persze mindenki eldobja a lapátot, építtető és kivitelező egyaránt tudomásul veszi, hogy le kell vonulni. Szőllős Sándor polgármester, mint mondja, maga is kint járt a terepen: nagyjából 50 százalékos készültségben már szakaszos aszfaltozást látott, holott a vegetációs időszak miatt március 15. és szeptember 1. között egy rögöt sem lehetne arrébb tenni – költenek az itt élő, fészkelő madarak. A település első embere úgy nyilatkozott, így szinte biztos, hogy csúszik az elkerülő őszi befejezése (amit ígértek már előtte idén tavaszra is…). A régészek egyelőre a helyszínen szorgoskodnak, a vadátjárók sincsenek még kész, és bár a beruházó NIF Zrt.-nek érvényes építési engedélye van, miután kikeltek a családalapítás miatt békén hagyott madarak fiókái, újabb szakhatósági állásfoglalásra lesz szükség, amit – a korábban az útépítés kapcsán akadékoskodó zöldek – ismét megtámadhatnak.

– Mivel addig el kell szenvednie Bocskaikertnek a megnövekedett átmenő gépjárműforgalmat, ami számos veszélyforrást hordoz, azt szeretnénk, ha minél előbb elkészülne az elkerülő, de csak a törvények betartása mellett – mondta Szőllős Sándor.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.