Hirdetés

Hirdetés

A szívét-lelkét kitette minden debreceni a pályára! Ismét győzelem!

2019.11.03. 21:47

A szívét-lelkét kitette minden debreceni a pályára! Ismét győzelem!
Szép volt, fiúk! (Fotó: Cívishír)

A Brassó ellen hosszabbításban nyert a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Két nappal az Újpest elleni nagyszerű győzelem után, vasárnap ismét pályára szólította a a kötelesség a DEAC jégkorongcsapatát, amely az Erste ligában a tabellaszomszédját, a harmadik helyezett Brassót látta vendégül.

Idegtépő küzdelmet vívott a két legénység a hazai publikum számára. A debreceniek a kilenc gólt hozó találkozón háromszor is hátrányba kerültek, de háromszor is egyenlítettek! Utoljára mindössze két perccel a rendes játékidő vége előtt, így mentették hosszabbításra a meccset.

A ráadásban a végig parádésan hokizó Dominik Novotny szemet gyönyörködtető góllal forgatta meg a kést a brassóiakban, és ezzel plusz egy pontot szerzett a csapatának.

A zsinórban kilenc palánkcsatát megnyerő debreceniekre most tíz nap meccsmentes „pihenő” vár, majd hosszabb idegenbeli turné következik, erdélyi vendégjátékkal együtt. A DEAC legközelebb november 20-án lép jégre hazai pályán, amikor a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a szlovák élvonalban szereplő MAC együttesét látja vendégül.

DEAC-Brassói Korona (romániai) 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Juhász, Salánki (Pálkövi, Szabó D.)
DEAC: Hetényi Z.
Filbrandt (1), Ph. Kiss (2) – Léránt (1), Vokla (1) – Mestyán, Sándor F.
IZACKY 1, NOVOTNY 2, Sági Martin – HÁRI 2, ESSERY (2), Rutherford – Kulesov, Berta (1), Mazzag – Kozma, Molnár D., Salló B.
Edző: David Musial
Brassó: Polc
Armstrong 1, Stephenson – Bíró O. (1), BORISZENKO (3) – Gajdó T., Szabó D. – Haraga
FOWLIE 1 (1), Gliga 1, Plante – Molnár Zs., Péter B. 1, Tranca (1) – Bíró M., Gajdó B., Mihály E. – Rares
Edző: Július Pénzes
Kiállítások: 14, illetve 20 perc.
Kapura lövések: 48:50.

Mesterszemmel

David Musial: - Defenzívebben kezdett a Brassó, mint amire számítottunk, ami kisebb zavart okozott a sorainkban. Összességében elmondható, hogy nem játszottunk most olyan jól, mint két nappal ezelőtt az Újpest ellen, de háromszor kerültünk hátrányba, és egy pillanatig sem adtuk fel. Ez a küzdőszellem ért ma győzelmet. Jóleső érzés a ráadásban nyerni, nagyon értékes két pontot szereztünk.

Ondrej Rusnák másodedző: - Sajnos csak három sorral tudtunk ma játszani, de így is bírtuk ennek a mérkőzésnek a nagy iramát, ami mindenképpen pozitívum. A debrecenieknek kétszer is öngóllal segítettünk egyenlíteni, a végjáték pedig nekik sült el jobban. Az egy pontot is értékesnek tartjuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.