Hirdetés

Hirdetés

A Vasas nem jelentett akadályt a Debrecennek

2019.10.18. 20:34

A Vasas nem jelentett akadályt a Debrecennek
Fotók: Cívishír

A záró harmadban tempót váltott a DEAC, ennek meg is lett az eredménye.

Hirdetés

Hirdetés

Álomszerű kezdés: a hazai pályán bemutatkozó új légiós, a kanadai Rutherford szólógólja után nagyon hamar megszerezte a vezetést a DEAC az Erste Liga pénteki játéknapján a Vasas ellen. Ez megadta az alaphangot, a debreceniek óriási fölényben hokiztak, lőhettek volna akár hatot is, de be kellett érnünk egy újabb sikeres szólóval, Hári duplázta meg az előnyt.

A második játékrészben minden megváltozott. A debreceniek az öltözőben maradtak, a Vasas feltámadt, és abszolút megérdemelten egyenlítettek, a közönség döbbenetére.

Berta gólja a legjobbkor jött a harmad végén, de maradt még izgalom az utolsó harmadra is. A volt DHK-hokis, a szapporói hősök egyike, Ladányi Balázs edzette Vasas nagy elánnal kezdett, ami miatt sokasodtak a ráncok a hazai közönség soraiban. Kulesov remek helyzetfelismerése azonban –  egy kivédekezett emberhátrány után talált be – megrendítő erejű pofonként hatott a vendégekre, kisvártatva Sági Martin is túljárt az egyébként jól védő angyalföldi kapus eszén, ezzel eldőlt, hogy a DEAC négymeccses győzelmi szériát könyvelhet el.

A debreceni legénység vasárnap este 18.30-tól a Budapest Hokiklubot fogadja.   

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz: 
DEAC - Schiller-Vasast HC 5-2 (2-0, 1-2, 0-2)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Kormos, Németh M., Szabó D., Herczeg
DEAC: Hetényi Z. – Filbrandt (1), Ph. Kiss – Léránt, Vokla (1) – Markov, Mestyán – Sándor F. – RUTHERFORD 1 (1), NOVOTNY (2), Sági 1 – Berta 1, HÁRI N. 1 (1), KULESOV 1 (1) – Mazzag, Salló B., Molnár D. – Kozma, Ivanov. Edző: David Musial.
Vasas: Szeles – Kováts, Hetényi P. – Surányi, Tornyai 1 – Farkas, Inglis – Gáspár – Bödök (1), Schmál, SZLAMA 1 – Rafaj (1), Székely, Turbucz – Fliszár, Páterka, SZALMA (1)– Czakó, Márton, Csíki. Edző: Ladányi Balázs.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Kapura lövések: 40-28

Mesterszemmel

David Musial: - Az első és a harmadik harmadban elfogadhatóan játszottunk, a másodikban borzalmasan, amire kis híján ráment a meccs. A  fordulópontot az jelentette, hogy a harmadik harmad elején kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd Kulesov révén rögtön gól szereztünk. Zsinórban négy mérkőzést nyertünk, örüljünk ennek!
Ladányi Balázs: Nagyon bosszús vagyok, mert az első harmadban megajándékoztuk két góllal a Debrecent, a másodikban fölényben játszottuk, egyenlítettünk, majd megint elengedtük a hazaiakat. Hiába hokiztunk végig jó iramban hatvan percen keresztül, felelőtlenségek miatt üres kézzel megyünk haza. 

Galéria

DEACErste Liga

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.