Hirdetés

Hirdetés

Profizmus Debrecenben: orvosok vették kezelésbe a legénységet

2019.07.22. 18:23

Profizmus Debrecenben: orvosok vették kezelésbe a legénységet
Munkában a fiúk! (Fotó: deacjegkorong.hu)

Minden kiderül a fizikumokról.

Hirdetés

Hirdetés

Elkezdődött a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának felkészülése a 2019-2020-as Erste Liga szezonra. A DEAC játékosai egészségügyi állapotfelmérésen vesznek részt az első két napon - adta hírül a deacjegkorong.hu.

A hét első napján a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjában gyülekeztek a fiúk. A méréssorozatban helyet kapott laborvizsgálat, testösszetétel mérés, nyugalmi EKG, mozgásszervi felmérés Legpress alkalmazásával, funkcionális mozgásminta szűrés, kardiológiai vizsgálat, illetve spiro ergometria, ami hétköznapi nyelven az arcra helyezett maszkban történő futást jelentette.

A felmérés új állomása az úgynevezett Speed Court volt, ami az agilitás, azaz a test helyzetváltoztatási képességének mérésére szolgál.

Szántó Sándor sportorvos igazgató elmondta, hogy az eszköz lényegében egy 7 x 7 méteres felületen elhelyezkedő 9 érintőnégyzet, a sportoló képernyőn kap utasítást, hogy ezeket milyen sorrendben kell megérinteni. Ilyen módon laboratóriumi körülmények között tudják vizsgálni a tesztalanyok helyzetváltoztatási képességét, mozgásuk gyorsaságát és a reflexeiket a jégkorong játék protokolljának megfelelő beállítások szerint.

Szerdán közös konditermi edzés vár az együttesre, míg az első jeges tréning augusztus 1-jén lesz, amihez már készül a jég a Derék utcai csarnokban.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.