Hirdetés

Hirdetés

Csapás a magyaroknak: a vb előtt betegedett le a szövetségi kapitány

mjsz, jegkorongblog.hu

2019.04.24. 12:05

Csapás a magyaroknak: a vb előtt betegedett le a szövetségi kapitány
Majoross Gergely (jobbra) a beugró kapitány a mellette álló Jarmo Tolvanen helyett (Fotó: MJSZ)

A segítője irányítja a fiúkat.

Hirdetés

Hirdetés

A MAC edzője, Majoross Gergely irányítja a magyar jégkorong-válogatottat Kazahsztánban. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány váratlan betegség miatt kórházi kezelésre szorult, így nem vehet részt a divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon - közölte szerdán a magyar hokiszövetség.

A finn szakember állapota kielégítő, ám erről bővebb információt a család kérésére nem áll módunkban közölni. Kérjük ez ügyben a média és a szurkolók türelmét és megértését. A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége a fentiek figyelembe vételével egyhangúlag úgy döntött, hogy a világbajnokságon Majoross Gergely irányítsa a nemzeti csapatot megbízott szövetségi kapitányként, akit szükség esetén Jarmo Tolvanen a távolból segít tanácsaival. A magyar szakember 2013 óta dolgozik a nemzeti csapat stábjában, első világbajnokságán videóedzőként közreműködött, majd öt tornán is másodedzői szerepet vállalt.

áll az MJSZ közleményében. A nemzeti csapat a szerdán elutazik kazahsztáni Nur-Szultanba, a világbajnokság helyszínére, ahol első mérkőzését április 29-én játssza le Dél-Korea ellen.

A jegkorongblog.hu azt írja Majoross Gergely személyében 18 év után van ismét magyar szövetségi kapitánya a jégkorong-válogatottnak, akkor Kercsó Árpád irányította csapatunkat. A köztes időszakban a szlovák Jan Jasko és Dusan Kapusta, majd a kanadai Pat Cortina, az amerikai Ted Sator, az egyaránt kanadai Kevin Primeau, Diego Scandella és Rich Chernomaz, végül a finn Jarmo Tolvanen látta el a feladatot.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.