Hirdetés

Hirdetés

Véget ért egy nagyszerű kaland, szép volt, debreceni legénység!

2019.03.17. 21:41

Véget ért egy nagyszerű kaland, szép volt, debreceni legénység!
A debreceniek csúsztak-másztak, ha kellett, de Nagy Gergőék ellen ez is kevés volt... (Fotó: Cívishír)

Most egy kicsit szomorúak vagyunk, de ki hitte volna az idény elején, hogy idáig eljutunk?

Hirdetés

Hirdetés

Nem tudott szépíteni a DEAC, azaz az Erste Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén is ferencvárosi siker született, ami egyben a párharc végét is jelentette vasárnap este a debreceni jégcsarnokban.

A DEAC legénysége ezúttal is minden tőle telhetőt megtett, de kalapot kellett emelni a jobb erőben lévő és játéktudásban is (még) előrébb járó ferencvárosiak előtt. Bár most egy kicsit keserű a szánk íze, hiszen legalább egy győzelemet reméltünk, búslakodásra azonban semmi ok: a DEAC újonc csapatként kiadta magából maximumot.

A csapat  és a közönsége egymásra talált!

A következő napok, hetek nyilvánvalóan az értékelések, elemzések jegyében telnek a DEAC-nál, mi azonban már most megállapíthatjuk, hogy a debreceni hoki történetének eddigi legnagyszerűbb idényét futotta ez a társaság, amelynek csupaszív játéka sokakkal szeretette meg a jégkorongot a cívisvárosban, ennek eredménye volt az elővételben elkapkodott jegyek és a zsúfolásig telt ház a rájátszás mérkőzésein.

A DEAC hokicsapata első évében máris kinőtte a Derék utcai jégcsarnokot, és joggal reménykedhetünk a szép folytatásban is. A gárda minden bizonnyal jelentősen átalakul a holt idényben, bízzunk a klub- és szakvezetés profizmusában, találkozzunk nyáron az edzőmeccseken, majd szeptemberben az Erste Liga új idényében!   

Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:
DEAC-Ferencváros 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Debrecen, 650 néző. Vezette: Németh, Kincses, Soltész, Muzsik
DEAC: Hetényi Z. – Kovács B., Vincze P. Z. – Hetényi P., Markov – Antal A., Behal – Izacky, Novotny, Turcotte – Berta, Hári, Kulesov – Kozma F., Molnár D., Silló – Márton, Rácz, Salló B. Edző: David Musial.
FTC: Arany – Jászai (1), Perrier – Hegyi, Sarcia – Kärmaniemi 1, RANTANEN (2)– Boros, Pozsár – NAGY G. (4), Pavuk (1), WALLS 2 – Switzer 1, Tóth A., Tóth R. – Farkas, Roczanov, Tóth G. – Dósa, Rafaj, Hardi. Edző: Fodor Szabolcs.
Kiállítások: 38 perc + 20 perc fegyelmi (Novotny és Izacky), Antal végleges (verekedésért), illetve 15 perc.
Kapura lövések: 29:75

Mesterszemmel

David Musial: Tavaly nyáron aligha gondolta volna bárki is Debrecenben, hogy idáig eljutunk, ezért nem lehetünk elégedettek, annak ellenére sem, hogy a Ferencváros ellen az elődöntőben nem tudtunk meccset nyerni. Egy kicsit elfogytunk a végére, amire van magyarázat: nem robotok vagyunk, hanem emberek. Most néhány napig pihenünk, aztán elkezdjük építeni a következő idény csapatát.
Fodor Szabolcs: Elértük a legfőbb célunkat, ami az volt, hogy a lehető legrövidebb úton jussunk el a döntőig. A négy meccset tekintve elégedett vagyok a csapatommal, hiszen mindannyiszor dominálni tudtunk, azt hiszem, nem férhet kétség a sikerünkhöz.

Cs. Bereczki Attila

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.