Hirdetés

Nem adott esélyt a Fradi a fáradt debrecenieknek

2019.03.12. 20:42

Nem adott esélyt a Fradi a fáradt debrecenieknek
Ezt a küzdelmet a zöldek nyerték (Fotó: Cívishír)

Elvesztette az elődöntő első meccsét a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Rossz hírrel fogadta a Cívishír stábját a pestszenterzsébeti jégcsarnoknál Fodor András, a DEAC jégkorongszakosztályának első embere: Hugo Turcotte, a csapat és a liga pontkirálya a gyergyószentmiklósiak elleni hetedik ütközet utolsó perceiben ujjtörést szenvedett, így minden valószínűség szerint befejeződött számára az idény.

Az Erste Liga elődöntőjének első mérkőzésén így tovább csökkentek a hajdúságiak esélyei. Leginkább az szólt a Ferencváros mellett, hogy másfél hete pihen, míg a debreceniek ádáz, késhegyre menő küzdelmet vívtak az erdélyiekkel, alig két nappal ezelőtt harcolva ki a továbbjutást. Bizony fáradtan mozogtak a DEAC-os fiúk, ennek tudható be, hogy a Fradi már az első percben betalált, majd tíz perc múlva megduplázta az előnyét.

Az első harmadban megvolt az esély a fordításra, de több nagy debreceni lehetőség is kimaradt, ezzel pedig előtte a puskaporát a DEAC. A második felvonásban az újabb két ferencvárosi találat már azt jelentette, hogy elszállt minden remény. A szakmai stáb is „elengedte” a meccset: Hetényi Zoltán helyét a fiatal Gönczi Lajos váltotta a kapuban.

Az utolsó játékrészben tovább fokozódott a Fradi-nyomás, Silló révén mégis sikerült szépíteni egy formás akció végén! Ilyen a hoki! Később Izacky is eredményes volt, de a hazaiak ezektre a debreceni gólokra hárommal válaszoltak, így alakult ki a végeredmény.

Az elődöntő második találkozóját szerdán este játsszák, ugyancsak a Ferencváros pályaválasztásával. Debrecenben szombaton és vasárnap találkoznak a felek, és a hírek szerint mindkét nap telt ház előtt léphetnek pályára a fiúk, hiszen már csak néhány jegy maradt a keddi elővétel után. 

Este Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Ferencváros-DEAC 7-2 (2-0, 2-0, 3-2)
Pestszenterzsébet, 600 néző. Vezette: Németh, Haszonits, Váczi, Kövesi.
FTC: Arany – Perrier (1), Jászai (1), Walls 2 (1), Nagy G. 1 (1), Pavuk – Sarcia, Hegyi, Tóth A. 1 (1), Switzer 1, Tóth R. – Kärmeniemi, Rantanen 1 (1), Roczanov, Tóth G. 1, Farkas (1) – Boros, Pozsár, Dósa, Rafaj (1), Hardi. Edző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi Z. (Gönczi) – Kovács B., Vuorijärvi, Izacky 1, Kulesov, Novotny – Hetényi P., Markov, Berta, Kozma, Németh (1) – Antal, Behal, Hári, Molnár (1), Silló 1 – Márton, Salló, Vincze. Edző: David Musial.
Kiállítások: 8, illetve 18 perc.
Kapura lövések: 35-15

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.