Hirdetés

Le a kalappal, a Debrecen nyerte az ötödik csatát!

civishir.hu

2019.03.06. 20:15

Le a kalappal, a Debrecen nyerte az ötödik csatát!
Zsúfolásig telt ház előtt aratott nagyszerű győzelmet a DEAC! (Fotók: Cívishír)

Parázs hangulatú mérkőzésen a DEAC megverte a Gyergyószentmiklóst.

Hirdetés

Igazán emelkedett hangulatban kezdődött a DEAC-Gyergyószentmiklós párharc ötödik mérkőzése, talán sosem játszottak még ilyen fantasztikus miliőben hokimeccset Debrecenben! A jó hangulatról elsősorban a vendégszurkolók gondoskodtak, akik még pomponlányokat is hoztak Székelyföldről! 

Kiváló hangulatot teremtettek a székelyek

A szurkolás azonban gyorsan átragadt a debreceniekre, így oda-vissza ment a hangos, ám sportszerű adok-kapok a lelátón.

A DEAC álomszerűen kezdett, úgy küzdöttek a debreceniek, mintha vért ittak volna a meccs előtt. No de nem csak lendület, hanem finesz is volt a hazaiak játékában, akik ennek köszönhetően két pazarul kijátszott emberelőnyös góllal, Németh és Turcotte révén megnyugtató előnyre tettek szert az első harmadban.

A folytatásban magára talált a Gyergyó, záporoztak a lövések Hetényi kapujára, mégis a debreceniek voltak eredményesek. Németh Attila parádés góljánál már örömmámorban úszott a debreceni publikum, de még korai volt az öröm. Előbb emberelőnyben, majd emberhátrányban (!) talált be a vendégcsapat, szorossá téve a találkozót.

A harmadik játékrészben aztán a tetőfokára hágtak az izgalmak. Ziccer itt, ziccer ott – csak kapkodta a fejét a nagyérdemű. A debreceniek az utolsó erejüket is bevetették, csúsztak-másztak – szó szerint! –, ha a helyzet úgy kívánta. Tíz perccel a vége előtt Novotny emberelőnyös gólja sokakat megmentett az infarktustól, de még mindig nem volt vége! A Gyergyó hosszú és erőteljes hajrát nyitott az egyenlítés érdekében, de a hősiesen küzdő debrecenieken ezúttal nem lehet kifogni. Mi több: a végén Izacky egy üres kapus góllal még meg is forgatta a kést a vendégekben.

Novotny gólja lehűtötte a gyergyói kedélyeket

A párharc hatodik mérkőzését pénteken este játsszák Gyergyószentmiklóson, ahol debreceni győzelem az elődöntőt jelenti a DEAC számára. Ha mindent eldöntő, hetedik összecsapásra lesz szükség, akkor azt vasárnap este 18 órától játsszák Debrecenben.

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
DEAC-Gyergyói HK 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)
Debrecen, 650 néző. Vezette: Soós, Kincse, Sipos, Soltész.
DEAC: HETÉNYI Z. – Behal, Kovács B. – Hetényi P., Markov – Antal A. – Izacky 1, NOVOTNY 1 (1), TURCOTTE 1 (2) – Berta (1), HÁRI N. (2), NÉMETH A. 2 (1) – Molnár D., Kulesov, Silló A. – Vincze. Edző: David Musial.
Gyergyói HK: Gorjacsevszkij – Kozma Zs., Jezsov – GÓGA (1), Orbán Sz. – Bobcek 1, Nagy Cs. – Ferenc, Ivácson – Constantin, Csergő 1, Pesztunov (1) – VOROBJEV (1), Sára, Steén – Benedek, Elekes-Darabont, Péter Zs. – Barabás, Daradics, Timaru. Edző: Mikael Tisell.
Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Izacky), illetve 16 perc.
Kapura lövések: 41:40

Az egyik fél negyedik győzelméért tartó párharc állása: 3-2, a Debrecen javára.

Mesterszemmel

David Musial: Nagyszerű csapatmunkát végeztünk ezen a nagyon fontos mérkőzésen, és akkor sem estünk kétségbe, amikor a Gyergyó 3-0 után visszajött a meccsbe. Most már a gyergyószentmiklósiak vállát nyomja a teher, úgy megyünk oda a hatodik összecsapásra, hogy fel akarjuk tenni az i-re a pontot. Néhány sérültünk van, de bevetek helyettük fiatalokat. Mutassák csak meg!

Mikael Tisell: Kulcsfontosságú percekben, a mérkőzés elején nem koncentráltunk eléggé, pedig külön készültünk arra, hogy a Debrecen nekünk fog esni. Néhány kulcsjátékos – számomra teljesen érthetetlen módon – nehezen vette fel a ritmust, amire ráment a meccsünk. Hiába voltunk utána abszolút egyenrangú partnerek. Pénteken otthon az életünkért küzdünk, remélem, felfogják a fiúk a helyzet komolyságát.

BeA

Galéria

DEACGyergyószentmiklósrájátszás

Szóljon hozzá!

Hirdetés