Hirdetés

Hirdetés

Kínkeservesen, de visszavágott a Fradi a Debrecennek

2019.02.18. 22:49

Kínkeservesen, de visszavágott a Fradi a Debrecennek
Hetényi most is remekül védett, de a

Kétgólos előny sem volt elég...

Hirdetés

Hirdetés

A Debrecenben aratott 6-2-es DEAC-győzelem után négy nappal, hétfőn már a Ferencváros otthonában találkoztak a felek az Erste Liga középszakaszának mérkőzésén.

Hajdúsági szempontból álomszerűen kezdődött a mérkőzés, hiszen Kozma passzából Németh szerzett vezetést a 6. percben, az előnyt pedig Novotny hat másodperccel az első harmad végét jelző dudaszó előtt megduplázta.

A második felvonásban több ziccere is volt a debreceni gárdának, a pontkirály Hugo Turcotte kétszer is szemben állt a Fradi-kapussal, de a helyzetek kimaradtak, mire a hazai fölény egyre csak nőtt. Szerencsés góllal szépíteni tudott ebben a játékrészben a ferencvárosi egylet, ami a játék képe alapján nem volt érdemtelen, ismerjük el!

A harmadik harmadban már egykapuzott a Ferencváros, a debreceniek a saját harmadukból is csak nagy nehézségek árán tudtak kijönni, a zöldek fölénye pedig kezdett nyomasztó lenni. Sajnos jöttek is a gólok. A Fradi fordított, a debreceniek azonban nem adták fel. Az utolsó másfél percben Hetényi helyett mezőnyjátékos állt be, az egyenlítés azonban nem jött össze.

Nem történt tragédia, a DEAC egy jobb csapattól kapott ki, amely ellen néhány napja itthon bravúros győzelmet aratott. A középszakasz felsőházában már csak két meccs van hátra a debreceniek számára, mindkettő az Újpest ellen. Az elsőt Debrecenben játsszák, mégpedig február 21-én, csütörtökön 19 órától. Újabb parázs csatának nézünk elébe!

Erste Liga, középszakasz, felsőház
DEAC-Ferencváros 3-2 (0-2, 0-1, 0-2)
Ferencváros
: Arany - Hegyi, Karmeniemi, Pavuk, Nagy G., Rafaj - Perrier, Jászai, Walls, Tóth A., Switzer - Rantanen, Sarcia, Dósa, Roczanov, Tóth G. - Lengyel, Tóth Renátó, Hardi, Pozsár, Farkas. Edző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi Z. - Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny - Hetényi P., Behal, Németh, Kozma, Kulesov - Antal, Berta, Silló, Hári, Salló - Márton, Molnár, Vincze. Edző: David Musial.
Gól: Pavuk 2, Switzer, illetve Németh A., Novotny.
Kiállítások: 20, illetve 26 perc.

A felsőház állása

1. Ferencváros 6 4 1 0 1 23:19 20
2. Újpest 6 4 0 1 1 20:11 14
3. DEAC 6 3 0 0 3 17:15 9
4. Csíkszereda 7 2 0 0 5 14:19 9
5. Brassó 7 2 0 0 5 14:24 8

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.