Hirdetés

Hirdetés

Idegtépő csata után nyert a Debrecen

civishir.hu

2019.02.03. 20:42

Idegtépő csata után nyert a Debrecen
Turcotte gólöröme (Fotók: Cívishír)

Fontos győzelmet aratott a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Ha a DEAC győz, előz! Ezzel a nem kis teherrel vágott neki a debreceni gárda a Brassónak vasárnap este az Erste Liga középszakaszának felsőházi rangadóján, és a végén elkönyvelhettük, hogy sikerült megbirkózni a nehéz feladattal, bár korántsem adták könnyen a sikert.

 A brassóiak ugyanis irdatlan tempót diktáltak az elejétől kezdve, ez pedig nem esett jól a hajdúságiaknak, és a ráncok csak sokasodtak a lelátón. Hetényi Zoltán kapus parádés védéseivel ezúttal is tartotta a lelket a debreceniekben, akik a meccs felénél kezdték elhinni, hogy lehet keresnivalójuk!

A harmadik harmadban egy remekbeszabott Turcotte-szóló hazai előnyt jelentett, majd az alig 18 éves, saját nevelésű Kozma Ferenc adott forintos korongot Kovács Bronsonnak, aki kíméletlenül bevágta a ziccert.

Az erdélyiek természetesen nem adták fel, addig güriztek, amíg szépíteni tudtak, és csak ekkor kezdődtek az igazi izgalmak. A maroknyi debreceni B-közép torkaszakadtából biztatta a fiúkat, a többi néző csak a körmét rágta. A Brassó ugyanis a kapujáéhoz szorította a DEAC-ot, temérdeknyi ziccerig is eljutott, de Hetényi Zoltán lehúzta a rolót. A vége előtt három másodperccel üres kapus góllal biztosította be sikerét a DEAC, és csak ekkor dőlhettünk hátra elégedetten. Ilyen a hoki!

Most rövidebb szünet következik a bajnokságban a válogatott szlovéniai tornája miatt, legközelebb február 14-én láthatjuk itthon a debreceni legénységet, amely a listavezető Fradit fogadja.

DEAC-Brassói Corona 3-1 (0-0, 1-1, 2-1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Gangel, Pálkövi, Mokvai, Vincze.
DEAC: HETÉNYI Z. – Kovács B. 1, Vuorijärvi – Hetényi P., Behal – Antal A., Berta – Izacky, Novotny 1, Turcotte 1 – Kozma (1), Kulesov, Németh A. (1) – Hári N., Salló B., Silló – Márton, Molnár D., Vincze P. Z. Edző: David Musial.
Brassó: TŐKE – Boriszenko, Carlson – Dorofejev, Peretgyagin – Bors H., Nagy I. – Gliga, Lidhammar, Tendler – Molnár Zs., Tranca (1), Zsók – Bíró G. 1, Lee, Mihály Á. – Mihály E., Bíró M., Bíró O. Molnár Z. Edző: Kjetil Lundqvist.
Kiállítások: 10, illetve 4 perc.
Kapura lövések: 37:43

Mesterszemmel

David Musial: - Az első harmadban kritikus perceket éltünk át, a dupla kiállítás látszólag sokat kivette belőlünk. A játék ritmusát a második játékrészben vettünk át, amikor már a vezetést is megszereztük, majd a végjátékban nagyot küzdve őriztük az előnyt. Majd akkor leszek maradéktalanul elégedett, ha ilyen teljesítménnyel idegenben is tudunk nyerni. A győzelmünk záloga ezúttal is Hetényi Zoli extraklasszis teljesítménye volt a kapunkban.
Kjetil Lundqvist: Bár kikaptunk, nem tudok semmi rosszat mondani a csapatomra. Végig domináltunk, megvoltak a helyzeteik, csak hát a debreceni kapuban álló emberrel nem tudtunk mit kezdeni. Három hazai mérkőzésünk következik a középszakaszban, tudunk javítani.

A felsőház állása

1. Ferencváros 4 3 1 0 0 18:11 17
2. Csíkszereda 5 2 0 0 3 10:11 9
3. Újpest 4 2 0 1 1 14:8 8
4. DEAC 4 2 0 0 2 9:10 6
5. Brassó 5 1 0 0 4 8:19 5

Galéria

DEACErste Liga

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.