Hirdetés

Debreceniek, akik tudják, hogy a jobbtól tanulni nem szégyen

2019.01.14. 16:58

Debreceniek, akik tudják, hogy a jobbtól tanulni nem szégyen
A válogatott debreceni különítménye (Fotó: debrecenihoki.hu)

Svédországban jártak a mienk.

Hirdetés

Hirdetés

A két szupersztár, Daniel és Henrik Sedin nevével fémjelzett jégkorongtornának a svédországi Örnsköldsvik adott otthont, a magyar U16-os válogatottnak a világelithez tartozó svéd klubcsapatokkal kellett szembenézni.

A debreceni utánpótlás munka komoly elismerését jelenti, hogy három debreceni fiatal, Bartók András, Sándor Bence és Szabó Kornél  is szerepet kapott a nemzeti csapatban, amelynek első számú kapusa a Debrecenben felcseperedő Antek Tamás volt. A magyar együttes egészen a döntőig menetelt és végül az igen értékes második helyen zárt.

A magyar válogatott egyik edzője nem más, mint a Debreceni Hokiklub utánpótlásigazgatója, Máthé Csaba, aki így értékelt a debrecenihoki.hu-nak.

Szembetűnő volt, hogy az összes csapat nagyon gyors és pontos játékot játszott. Kimagasló volt a lövések és a passzok minősége, a pontosság és az erő szempontjából egyaránt. Nem véletlen, hiszen a svéd csapatok játékosai a korosztályos világelithez tartoznak, néhányan közülük pár év múltán biztosan az NHL-ben fognak kikötni

- fogalmazott Máthé Csaba, akinek van ötlete arról, hogyan lehetne tanulni az északiaktól.

A játék iramát fel tudtuk venni, de ezt meg is kellene szokni, ezért szükséges lenne még több, hasonló színvonalú meccset játszani. Az edzőknek a fejlődniük kell, ha azt akarjuk, hogy a játékosaik fejlődjenek. Célszerű volna, ha minél több magyar edző látogatna el az elit klubokhoz, csapatokhoz. Szerintem meg kellene találni a szervezett lehetőséget arra, hogy az edzőink huzamosabb ideig, akár egy teljes szezonon át elit csapatok mellett gyarapíthassák a tudásukat. Mindez újabb komoly fejlődést indítana el a hazai jégkorongsportban.

 

jégkorongSvédország

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.