Hirdetés

A cseh légió két kiválósága aláírt Debrecenben

2019.01.30. 14:47

A cseh légió két kiválósága aláírt Debrecenben
Izacky és Novotny marad! (Fotó: Cívishír)

Lassan, de biztosan alakul a jövő csapata.

Hirdetés

Hirdetés

Egy évvel megtoldották a felek Jakub Izacky és Dominik Novotny szezon végén lejáró szerződését a DEAC jégkorongcsapatánál - adta hírül a klub honlapja. Mindkét cseh csatár a nyáron érkezett Debrecenbe a Dunaújvárostól, és

az alapszakaszban mindketten nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő.

Izacky holtversenyben az ötödik helyen zárt a kanadai táblázaton az Erste Liga 40 meccses első etapjában. 24 gól mellett 29 assziszt fűződik a nevéhez, az összesen 53 ponttal pedig a „házi” pontversenyben is dobogós, második volt Hugo Turcotte mögött. Novotny különösen a játékszervezésben remekelt alapszakaszban, de bokatörés miatt a 40-ből 15 meccset kénytelen volt kihagyni november elejétől egészen december végéig.

A jelenlegi csapatból így tehát a szakmai stáb - David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron pályaedző - mellett már négy játékos marad biztosan a következő szezonban is Debreceni Egyetem sportklubjában. Korábban Hetényi Zoltán kapussal és  az orosz csatár Vlagyiszlav Kulesovval állapodtak meg. Mindez azt jelenti, hogy már csak három légióshely kiadó a következő szezonra. A külföldi játékosok számát csapatonként hat főben korlátozzák az Erste Ligában.

Hajrá, DEAC!

A DEAC legközelebb az Erste Liga középszakaszának felsőházában, csütörtökön 19 órától lép pályára, amikor a Csíkszeredát fogadja az első pontok megszerzésének reményében.

A felsőház állása

1. Ferencváros 2 1 1 0 0 8:6 11
2. Csíkszereda 2 2 0 0 0 6:2 9
3. Brassó 2 1 0 0 1 4:4 5
4. Újpest 2 0 0 1 1 6:8 2
5. DEAC 2 0 0 0 2 3:7 0

A  középszakasz után alakul ki a rájátszás mezőnye. Az alsóházból az első három csatlakozik. A felsőház tagjai automatikusan tagjai a rájátszásnak.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.