Hirdetés

Hirdetés

Minden jó, ha jó a vége! Kiharcolta a győzelmet a DEAC!

2018.09.11. 21:24

Minden jó, ha jó a vége! Kiharcolta a győzelmet a DEAC!
Németh (balra) törte meg a jeget (Fotó: Cívishír)

A Vasas okozott kellemetlen perceket a hajdúságiaknak az Erste Liga első debreceni csatáján.

Hirdetés

Hirdetés

Rendkívüli izgalmak borzolták az idegeket a DEAC jégkorongcsapatának sporttörténeti első hazai bajnokiján. A találkozót látványos show vezette fel, a DHK hokistapalántái és a debreceni műkorcsolyázók tisztelték meg a lelátó népét, majd az amatőr jégkorongozóként is jegyzett Kósa Lajos országgyűlési képviselő, illetve Bács Zoltán kancellár köszöntötte a publikumot és az ország első egyetemi hokicsapatát.

Ilyen miliőben nem lehetett veszteni, de nagy a tét rányomta a bélyegét a debreceniek játékára.

A DEAC rosszul kezdett és rosszul is folytatta a meccset. A játékosokban a kelleténél is nagyobb indulat dúlt, így a kakaskodásokból is rendre a Vasas játékosai jöttek ki jobban.

A harmadik játékrésznek kétgólos hátrányból nekivágó debreceniek hatalmas iramot diktáltak, szinte végig egykapuztak, és a nagy erőfeszítést siker koronázta. Még a rendes játékidőben sikerült kiegyenlíteni, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezni.

Egy biztos: ezzel a DEAC-cal még sok munkája lesz David Musial mesternek, de a társaságban megvan legfontosabb, az erő és a küzdőszellem, amire lehet építeni.

A debreceni gárda pénteken 18 órától ismét hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát, amikor a Fehérvári Titánokat fogadja. 

Erste Liga, alapszakasz:
DEAC-Vasas 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Sipos, Vincze, Timár, Nagy A.
DEAC: Hetényi Z. – Behal (1), Antal – Vuorijärvi, Kovács (1) – Hetényi P. (1), Berta – Darabos, Erdei – Izacky 1, Novotny, Salló – Németh 2, Hári, Turcotte – Molnár, Silló, Kafka (2) – Szokolov, Márton, Vincze. Edző: David Musial.
Vasas: Koitmää – Bugár (1), Oroszi (1) – Bukor, Kováts – Surányi 1, Tornyai – Bálint, Seregély – Bödök 1, Fliszár, Varga T. – Czakó, Szlépka, Turbucz (1) – Rózsa, Székely-Mádai, Szlama – Csiki, Gágyor, Pápa. Edző: Ladányi Balázs.
Kiállítások: 17, illetve 25 perc.

Mesterszemmel

David Musial: - Nagyon értékes számunkra ez a kétpontos győzelem, hiszen nagyon mélyről jöttünk vissza a meccsbe. Nagy tempót diktáltunk, de rengeteg helyzetet kihagytunk, két harmadon keresztül átok ült rajtunk. Ez egy fiatal csapat, sokat kell még tanulnia, fejlődnie, de a mai teljesítmény alapján is bízhatunk benne, hogy mérkőzésre mérkőzésre jobbak leszünk.
Ladányi Balázs: - A felkészülési találkozók alapján nem reménykedhettünk benne, hogy kétgólos előnyből várhatjuk az utolsó húsz percet, de ha már így rendelkezett a sors, akkor bíztunk benne, hogy három ponttal megyünk haza. Most egy kicsit keserű a szánk íze, de ez az egy pont is nagyon sokat ér, elsősorban mentálisan, a fiúk – akik közül sokan ma játszott az első felnőtt meccsüket – végre elhihetik, hogy lehet keresnivalónk ebben a mezőnyben.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.