Hirdetés

Székely és finn erősítés érkezik Debrecenbe

2018.06.27. 11:20

Székely és finn erősítés érkezik Debrecenbe
Nico Vourijarvi (Fotó: archív)

További igazolásokat jelentettek be.

Hirdetés

A csatár Silló Arnold és a védő Nico Vourijarvi személyében újabb két kiváló jégkorongozóval bővült a DEAC kerete. A klubvezetés velük együtt eddig 18 játékos leigazolását jelentette be, további három jégkorongozó bemutatását a következő napokra ígérik.

A magyar román kettős állampolgárságú Silló Arnold 1995. májusában született Csíkszeredán. Utánpótlás éveit szülővárosában töltötte, majd 2012-ben a MAC együtteséhez igazolt. A magyar U20-as bajnokság mellett pályára lépett a szlovák junior 1. és az osztrák junior ligákban is. Három korosztályos világbajnokságon vett részt a román válogatott tagjaként. A MAC csapatával 48 MOL Liga mérkőzést játszott, míg a 2017-2018-as szezonban 35 ERSTE Liga meccsen kapott szerepet a DAB színeiben. Az Acélbikák játékosaként három sorban is jégre lépett, 8 gólt szerzett és 10 gólpasszig jutott. 

A finn hátvéd Nico Vourijarvi 1992. februárjában született Helsinkiben. 2009-2010-ben a Jokerit U18-as csapatában hokizott, majd három szezont töltött a Jokerit junior elit ligás csapatánál. 2015-2016-tól főként finn második ligás csapatokban jégkorongozott, de megfordult a norvég 2. osztályban is, a Nes IK és a Nidaros Hockey együtteseinél. Norvégiában 27 meccsen lépett a jégre, a finn 2. vonalban 48 mérkőzést játszott, a finn junior elit ligában (SM-liiga) pedig 86 találkozón szerepelt.

A DEAC keret:
Kapus:
Nagy Péter
Támadók: Berta Ákos, Németh Attila, Molnár Dávid, Vincze Péter, Jakub Izakcky, Dominik Novotny, Márton Koppány, Salló Barna, Szokolov Artyom, Kuleshov Vladislav, Silló Arnold
Védők: Hetényi Péter, Jiri Behal, Erdei Zoltán, Antal Arnold, Darabos Krisztofer, Nico Vourijarvi
jégkorongDEACErste Liga

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.