Hirdetés

Két ifjú titánt igazolt a Debrecen

2018.06.15. 14:02

Két ifjú titánt igazolt a Debrecen
Erdei Zoltán és Antal Arnold (Fotók: Fehérvár AV19)

Szárnyakat kaphatnak cívisvárosban.

Hirdetés

Fehérvárról igazolt két fiatal, ambiciózus, sokszoros ifi és junior válogatott jégkorongozót a DEAC. A két védő, Erdei Zoltán és Antal Arnold egyaránt a rájátszásba várja a csapatot az Erste Ligában. Velük együtt már 10 fős a DEAC jégkorong különítménye.

Az elmúlt bő egy hétben összesen hat támadóval és négy védővel állapodott meg a klubvezetés, vagyis már van két sorunk

- írja a deac.hu.

Fiatalos brigád alakul

A 20 éves hátvéd, Erdei Zoltán Debrecenben született, ám már kissrácként elkerült a cívisvárosból, és játékos pályafutása meghatározó részét Székesfehérváron töltötte. Sokszoros ifi és junior válogatott. 2016-tól 48 mérkőzésen szerepelt a MOL és az ERSTE Ligában. A 2013-14-es szezonban csapatával megnyerte az osztrák ifi (EBJL), a következő idényben az osztrák junior (EBYSL) bajnokságot. Erdei Zoltán azt mondta, a DEAC-tól kedvező ajánlatot kapott, ez pedig nagyon jólesett neki.

Sokat számított emellett az is, hogy a jégkorongról alkotott felfogásom nagyban megegyezik az egyesület nyilvánosságra hozott elveivel. Úgy gondolom, hogy számomra kiváló lehetőségek nyílnak meg itt, már az is nagy megtiszteltetés, hogy magamra ölthetem szülővárosom csapatának mezét. A célom az, hogy minél többet tudjak fejlődni, és minél többet segíthessek a csapatomnak. A fizikai állapotomon mindenképpen javítani szükséges, ezért rendszeres konditermi edzésekkel készülök a csapatszintű edzések megkezdéséig. Nem tartom magam kész játékosnak, sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy érett jégkorongozóvá válhassak, és csekély hibaszázalékkal tudjak dolgozni a mérkőzéseken. Szerintem az együttesünk célja az ERSTE Ligában a rájátszásba kerülés lehet, ha benn vagyunk, akkor pedig lehet még nagyobbakat álmodni. Úgy hallom, hogy sok hozzám hasonló korú srác lesz a csapatban, bízom abban, hogy fiatalos erővel és szellemiséggel összetartjuk a brigádot

 – mondta Erdei Zoltán.

Eljött a váltás ideje

A 21 esztendős védő, Antal Arnold Marosvásárhelyen látta meg a napvilágot, később pedig Székesfehérváron lett ifi és junior válogatott sportoló. 2013-2014-ben osztrák ifi, az azt követő idényben pedig osztrák junior bajnoki címet szerzett a Fehérvár AV19 csapatával. A 2016-2017-es és a 2017-2018-as szezonban összesen 37 Mol Liga-és ERSTE Liga mérkőzésen lépett pályára. Antal Arnold legfőképpen azért döntött a DEAC mellett, mert úgy gondolja, itt új impulzusok érik majd, amelyek segítenek abban, hogy jobb sportolóvá váljon.

Tizennégy éve játszom ugyanabban az egyesületben, és az utóbbi időben úgy éreztem, hogy kezdek belefásulni a napi rutin egyhangúságába. A DEAC-nál új csapat vár, új közeg, új közönség és helyszín, másfajta mentalitás. Bízom abban, hogy ezek serkentőleg hatnak majd a közérzetemre és a játékomra egyaránt. Persze nem lesz egyszerű otthagyni a családot, a barátokat, de én akkor is úgy látom, hogy eljött a váltás ideje. A célom az, hogy az új csapatomban stabil helyet harcoljak ki magamnak, és minél többet tegyek hozzá a sikerekhez. Úgy gondolom, hogy az elsődleges célunk a rájátszásba jutás, ám ennél többre is vihetjük, mivel a társaság nagyon ambiciózus és fiatal

– mondta Antal Arnold, aki hozzátette, örül, hogy Debrecenben folytathatja sportpályafutását, és úgy véli, hogy további fejlődésének feltételei itt teljes mértékben adottak.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.