Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szél, eső és havazás is várható Hajdú-Biharban

| 2020. 02. 09. | 19:38:00
Hidegfront vonul át az országon.
Szél, eső és havazás is várható Hajdú-Biharban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 9-én, este északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, hétfő hajnaltájt a Dunántúlon és északon néhol gyenge eső már előfordulhat. A délnyugati, déli szél a Dunántúl egyre nagyobb részén megerősödik, majd viharossá fokozódik, illetve reggelre az országban már másutt is sokfelé lesznek erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Délnyugaton lesz az enyhébb idő, fagy csak északkeleten lehet, de reggelre már ott is melegszik a levegő.

Kedden a reggeli órákban még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután felhőátvonulásokra és kisebb záporokra számíthatunk, néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik, a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Szerdán általában többórás napsütés valószínű, de az ország délnyugati kb. harmadán-felén erősen felhős lesz az ég, és éjjel még csak a határszélen, később már nagyobb területen is eleredhet az eső. Csekély eséllyel ugyan, de síkvidéken is előfordulhat havas eső. A nyugatias szelet főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, időnként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Csütörtök reggel csökkenhet, majd napközben átmenetileg ismét megnövekedhet a felhőzet, de összességében legalább néhány órás napsütés sokfelé várható. Éjszaka és reggel még főként délen jellemző lehet az eső, később viszont már csak kevés helyen fordulhat elő kisebb csapadék. Hajnalban az északkeleti tájakon gyenge havazás is előfordulhat. A délnyugatira forduló szél az északi megyékben erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, a nap vége felé van esély a felhőzet csökkenésére. A nap első felében még többfelé, nagyobb mennyiségben a déli tájakon lehet eső, északkeleten akár kisebb havazás is. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szombaton a felhőzetben csökkenő tendencia várható, a csapadék is megszűnőben lesz, legalább rövid időre mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugati szelet inkább csak élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.