Hirdetés

Hirdetés

Nagy hőingás: hajnalban fagy, nappal 20 fok

MTI és Időkép

2019.03.22. 11:45

Nagy hőingás: hajnalban fagy, nappal 20 fok

Szép hétvége után jön a lehűlés.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy lehet a napi hőingás pénteken – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Azt írták, hogy a hideg hajnalt enyhe nappal követi, így péntek délutánra "évszaknyit" változhat a hőérzet, akár 18-20 fok is lehet a különbség a két szélső érték között. Csapadékra és nagy szélre nem kell számítani. A leghidegebb órákban helyenként fagyhat is, míg a hőmérsékleti maximum néhol 20 Celsius fok fölött is alakulhat.

Előrejelzés

Szombaton ragyogó napos időre készülhetünk, kevés felhő a középső országrészben lehet. Csapadék nem várható. Keleten, északkeleten élénk lehet az északias szél. Tovább melegszik az idő, délután 17-22 fokot mérhetünk. 
Vasárnap folytatódik a kellemes tavaszi időjárás, bár időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, de egy-egy gyenge zápor csak néhol északkeleten fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmelegebb órákban 17-22 fokra számíthatunk.
Hétfőre egy hidegfront érkezik, ennek következtében feltámad az északnyugatira forduló szél, helyenként esőre, futó záporokra is számítani kell. Sokfelé visszaesik a hőmérséklet, de az Alföldön még 17-18 fok körüli maximumokat mérhetünk.

lehűlés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.