Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
2 db csontos csirkemell/csirkemell filé
1,5 kg krumpli,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd foghagyma,
10 dkg kolozsvári szalonna,
0,5 kg gyorsfagyasztott zöldségkeverék,
csirke fűszerkeverék, ételízesítő
zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A krumplit és a hagymákat vékonyabb szelekre vágjuk. A csirkemellet filézzük, felszeleteljük, mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval, pihentetjük, majd kevés olívaolajon elősütjük, odatesszük a vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát, s azt is elősütjük, hogy éppen meginduljon a zsír belőle. A margarinnal kikent tepsi aljába belehelyezzük a felkarikázott krumpli kétharmadát, majd következnek a hagymát, fokhagymát, kevés ételízesítővel megszórjuk, s egy rétegben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. Erre jön megint kevés hagyma és a maradék krumpli, a végül a zöldségek.
Alufóliával lefedve kb 180 fokon 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve ráhelyezzük az elősütött szalonnát a kiolvadt zsírral még 10-15 percig pirítjuk.
Tálaljuk, díszítjük.
Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.30)