Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
5 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg csiperke gomba
1 cukkini
1 kisebb piros kaliforniai paprika
pár db koktél paradicsom
frissen őrölt só-bors
kakukkfű
kedvünkre való, reszelhető sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat vékonyabb szelekre, félfőre, a cukkinit 2 mm vastagra vágjuk. Kevés olívaolajon odatesszük a julienre szelt kolozsvári szalonnát, rajta megpároljuk a hagymát-fokhagymát, aztán jöhet a gomba, pár perc múlva a cukkini is tartozéka lesz a serpenyőnkben egyre jobb illatfelhőt produkáló matériának.
Fűszerezzük, és ekkor már bátran kortyolhatunk a kellemesen behűtött rose, vagy mondjuk chardonnay borocskából, mert innentől nem ronthatjuk el!
Szinte azonnal - mert a cukkininek nem kell sok idő - ráhalmozzuk a paprikát és a paradicsomokat is, megalkotva immár a „színvilágot” is!
Sajtot reszelünk rá, díszítjük, tálaljuk, s bezsebeljük a dicséreteket!
Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.29)