Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Hozzávalók:
fél kilogramm barna csiperke
két kisebb fej vöröshagyma
két-három gerezd fokhagyma
egy darab kaliforniai paprika
tíz dekagramm bacon, vagy füstölt kolozsvári szalonna
mangalicazsír
két-három koktélparadicsom
só vagy darált pritamin paprika, bors, kakukkfű.
Kevés zsiradékon "kikönnyeztetjük" a szalonnát, (nem kell kisütni teljesen) rátesszük a félfőre vékonyan szeletelt vöröshagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megpároljuk, aztán jöhet bele a vékonyra vágott paprika, szeletekre vagy negyedekre vágott gomba.
Fűszerezzük darált pritaminnal vagy kevés sóval (számoljunk azzal, hogy a szalonna kissé sós), borssal, kakukkfűvel és pár perc után mehet bele a negyedelt koktélparadicsom is. Amikor minden ressre párolódott, felöntjük a tejszínnel, beforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván: Iglai János
Elkelt a Víg-Kend Major.
A leállás a ki- és belépő irányú forgalmat egyaránt érinti.
Igazgatóhelyettesére emlékezik a fürdőváros.
Betört egy házba.
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire még március 20-ig lehet szavazni.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.03.29)