Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új évad, új remények – a DEAC kosarasainak tartaniuk kell a lépést a klubtársakkal

Cs. Bereczki Attila | 2024. 09. 24. | 12:50:21
Idegenben kezdenek a debreceniek.
Új évad, új remények – a DEAC kosarasainak tartaniuk kell a lépést a klubtársakkal
Jó eredményekben bíznak a DEAC-nál (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszerűen kezdte a bajnokságot a DEAC két kirakatgárdája, az NB III-as futball- és az Erste Ligában szereplő jégkorongcsapat, így fel van adva a lecke a harmadiknak, az élvonalbeli kosárlabdaegyüttesnek, hogy eredményességben tartani tudja a lépést. Ezt fogalmazta meg széles mosollyal Bács Zoltán egyetemi kancellár is a kosarasok szezonnyitó sajtótájékoztatóján, szeptember 24-én, kedden Debrecenben.

A hét végén megkezdődnek a küzdelmek a kosárbajnokságban is, a DEAC pénteken, Sopronban kezdi meg szereplését.

„Nemcsak a versenysport, hanem a szabadidősport és az egészséges életmód is nagyon fontos a DEAC nagy családjában. Büszkén mondhatom, hogy augusztusban megkaptuk a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) által működtetett Healthy Campus rendszerben a platina minősítést, ami azt jelenti, hogy a több tízezer közül a világ legjobb 38 egyeteme között tarják számon a debrecenit. Ez a minősítés – amelyet két év tesztidőszak után értünk el – mutatja igazán, hogy a sportnak és az egészséges életmódnak milyen fontos szerepe van egy egyetem életében”

- újságolta a kancellár, aki ezután kitért arra, hogy a kosárlabdának különösen fontos szerepe van DEAC-on belül, a csapat évek óta a legmagasabb osztályban szerepel, ahol szép sikereket ért már el, és széles utánpótlásbázisra támaszkodhat.

 „A klubfilozófiánk továbbra is az, hogy ne vállaljuk túl magunkat, a talaj a DEAC alól nem csúszhat ki soha”

-  utalt a kancellár arra, hogy a DEAC a kosárlabda-bajnokságban továbbra sem lesz a leggazdagabb csapat, de lehetőségeihez mérten megpróbálja a legjobb eredményt elérni.

Hirdetés
Becsky István és Bács Zoltán (Fotó: Cívishír)

Becsky István szakosztályvezető elmondta: a nyári holtszezonban némileg átalakult a DEAC kerete. Távozott Deon Edwin, Tadija Tadics és Lovro Buljevics, helyükre a Szolnokkal kupagyőzelmet és bajnoki ezüstöt szerző Pongó Máté, az elmúlt két évben Zalaegerszegen játszó Danilo Osztojics, valamint korábban a Falcóval bajnoki címet ünneplő Kyan Anderson érkezett. Utóbbitól igazán sokat várhatunk az irányító posztján, hiszen a legutóbbi idényben, Törökországban 21,4 pontot átlagolt.

Külön szó esett a tájékoztatón egy örömteli hírről: a csontvelő-transzplantáción átesett Kovács Áron visszatért, és a felkészülési mérkőzéseken több mint biztató formát mutatott. Sajnos rossz hírről is beszámoltak a klubvezető: a csapatkapitányt, a válogatott Mócsán Bálintot térdsérülés miatt a napokban műteni kellett, és az alapszakasz első felét kihagyni kényszerül.

A DEAC továbbra is épít az utánpótlásnevelésére, a keret 17 játékosa közül 10 akadémista. Közülük is kiemelkedik a 2007-es születésű Fekete-Gál Csongor, aki a szezon előtt aláírta első profi szerződését.

„Ezúttal nem volt kérdés, hogy ki legyen a vezetőedző: Andjelko Mandics továbbra is élvezi a bizalmat, hiszen az ő mentalitása, a sportág iránti elhivatottsága és szakértelme alkalmas arra, hogy egy szerethető, küzdő csapatot lássanak meccsről meccsre a DEAC-szurkolók”

-  fogalmazott Becsky István. A tréner azt mondta, Mócsán Bálint kiesése fájdalmas, de legalább be lehet dobni a mély vízbe a fiatalokat. Optimistán tekint a bajnoki rajt elé, annak ellenére is, hogy az erőviszonyokról még nem lehet sokat elmondani, hiszen nem mindegyik csapat fedte fel még a lapjait.

Elhangzott: a nyolchetes felkészülés alatt a DEAC tizenegy mérkőzést játszott, a legutolsót Szolnokon, ahol tízpontos győzelmet aratott, és ez jó előjel a bajnoki rajtra. Az első ellenfél, a Sopron tavasszal elorozta a hetedik helyet a debreceniek elöl, így jó lenne visszavágni.

Az első hazai mérkőzést október 4-én vívja az egyetemi gárda, amikor a Budapest Honvéd együttesét látja vendégül, majd egy hét múlva az újonc Pécs látogat Debrecenbe.

Bérletárusítás

A bérletárusítás megkezdődött: a Debreceni Egyetem Learning Centerében található UD Shopban az első hazai mérkőzésig vásárolhatók meg a szezonális belépők, de a Honvéd elleni hazai találkozó a helyszínen is lesz erre lehetőség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
A Simonyin és Józsán már elkezdődött a kivitelezés.
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
„Magyar Péter nem az, akinek látszik” – mondta Vogel Evelin.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni önkormányzat: nem vonnak el forrást a gazdaság fejlődését elősegítő projektektől
A város és a kormány együttműködése erős szövetségen alapul – jelentették ki.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Ki kinek tud keresztbe tenni Nyíradonyban? – FRISSÍTÉS
Polgármesteri végkielégítés, botrányos futópálya, kérdőjeles vagyonkezelés.
Debreceni alapítványok is milliókhoz jutottak az 1 százalékokból
Százmillió felett a három legeredményesebb civil szervezet.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
MODEM: programkavalkád a születésnapon
MODEM: programkavalkád a születésnapon
Szeptember 26. és 28. között ünnepli 18. születésnapját a debreceni művészeti központ.
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Visszatér a Debreceni Szakképzési Centrum őszi pályaorientációs rendezvénye.
Hirdetés