Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tét nélküli debreceni iksz az ezüstért hajtó ellen

| 2022. 05. 07 | 18:41:00
Bódi-gól, döntetlen – így búcsúzott a DVSC a Nagyerdei Stadiontól erre a szezonra. +Fotók
Tét nélküli debreceni iksz az ezüstért hajtó ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC a Puskás Akadémiát fogadta a Nagyerdei Stadionban május 7-én a labdarúgó NB I. 32. fordulójában.

A Loki számára igazából nagy tétje nem volt az utolsó hazai összecsapásnak, a PAFC azonban még harcban van a Kisvárdával az ezüstéremért. Felforgatott összeállítás hazai oldalon – a Mezőkövesdnek és a Fehérvárnak is kétszer betaláló támadó (Zahedi) a másikon.

A bajnoki előtt átadták a Zilahi-díjat, amelyet minden évben az adott szezonban legjobban teljesítő debreceni játékos számára ítél oda a klub vezetősége, ezt az idén Baráth Péter érdemelte ki.

A mérkőzés első nagy helyzetére a 12. percig kellett várni, Zahedi hét méterről, senkitől sem zavartatva azonban mellé lőtt. Eltelt újabb 12 minutum, ismét veszélyeztetett a Puskás, ezúttal is balról érkezett egy veszélyes beadás középre, de Favorov fejese elsuhant a jobb kapufa mellett. A 34. percben aztán jött a páli fordulat: Bódi elé keveredett a labda a vendégek magyar válogatott védőjéről, Nagy Zsoltról, a debreceni játékos pedig a bal összekötő helyéről a bal alsóba tekert, 1–0. Ennyi is maradt az első játékrész eredménye, ha a játék nem is stimmelt, a vezetés a Debrecennél volt.

A második játékrész elején viszont a színvonalra már inkább lehetett panasz, leginkább a mezőnyharc volt a jellemző. Igaz a 61. percben Gróf öklét azért próbálta tették egy lövéssel a felcsútiak. Felpörögtek az események, egy perc múlva egy bal oldali vendég szöglet után már a debreceniek hálóőre is tehetetlen volt, Favorov kiegyenlített, 1–1. Innentől pedig – ahogy mondani szokták – meccs lett belőle. Azt azért persze túlzás lenne kijelenteni, hogy egy pillanatra sem ült már le a mérkőzés, de voltak ígéretes akciók mindkét oldalon. Gróf Dávid példának okán a 83. percben nyújtózkodva védett hatalmasat Skribek lapos lövésénél. Az eredmény már nem változott, először ikszelt egymással ebben a szezonban a DVSC és a PAFC, sőt először lőtt mindkét csapat gólt egymásnak az idei kiírásban.

PI

Kapcsolódó hírek
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Fájó debreceni vereség a fővárosban
Többet támadott a DVSC, de az MTK eggyel több gólt lőtt.
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Változik a DVSC programja, mert hamarabb ér véget a bajnokság
Az EB-re való felkészülés miatt döntött így az MLSZ.
Gólya járt a DVSC-nél
Gólya járt a DVSC-nél
Fia született a debreceniek játékosának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés