Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mire lesz szükséged, ha beltéren szeretnél gazdálkodni?

civishir.hu | 2023. 11. 20 | 07:57:45
XXX
Mire lesz szükséged, ha beltéren szeretnél gazdálkodni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ugye, elég furcsa kérdés ez, hiszen alapvetően mindenki a kertben vagy magaságyásban termeszt zöldségeket. Csakhogy mi most itt a kenderre gondoltunk, ami néhány európai országban csak korlátozott mennyiségben, de termeszthető otthoni keretek között is.

Éppen ezért sokan arra adják a fejüket, hogy megpróbálkozzanak a beltéri termesztéssel, ami persze közel sem annyira egyszerű, mint amennyire a legtöbben gondolják. Hogy mi benne a nehéz? Mutatjuk is!

Okosan válassz fajtát!

Szinte mindegy, hogy milyen termesztőközeget vásárolsz a Growislandtől, ha aztán nem a fajta igényeinek megfelelően gondoskodsz róla. Persze ez közel sem jelenti azt, hogy lehetetlen a küldetés, csupán annyi a titka, hogy alaposan fel kell készülni.

A fentebb említett webshop ebben minden segítséget megad. Nem elég, hogy részletes termékismertetőkkel lát el, folyamatosan frissülő blogjában is mindig újabb fontos területet jár körbe. Sőt, még olyan könnyítésekkel is kedvez, hogy vásárolhatsz feminizált magokat is, hogy garantáltan szép hozamod legyen, vagy éppen automata magokat is választhatsz, amelyek viszont nagyon strapabíróak és a legszélsőségesebb körülmények között is képesek virágba borulni.

A fajta kiválasztása legyen az első lépés, azonban itt nem áll meg a teendők sora. Mutatjuk, hogy mire kell még ügyelned és készülnöd!

Miket szerezz be a kendertermesztéshez?

Mint azt már sejtheted, a kender igencsak igényes és kényes növény, így nagyon ügyelned kell arra, hogy milyen körülményeket teremtesz a számára.

Először is érdemes termesztősátorban gondolkodnod, hiszen így sokkal könnyebben fogod tudni megteremteni az ideális feltételeket. Ha el tudod szeparálni a kendert a belső tértől, akkor az edény a következő, amiről döntened kell. Mindenképpen akkorára van belőle szükség, hogy a kender kényelmesen gyökeret tudjon ereszteni.

Szintén szükség lesz kiváló minőségű talajra, amelyet akár tápoldatozni, tápanyaggal ellátni is kénytelen leszel majd, ám ezt már a kenderen fogod látni, hogy szükség lesz-e rá.

Nem hanyagolhatod el a párásítás, az öntözés és a levegő kérdését sem, hiszen ezek mind hatalmas szerepet játszanak abban, hogy milyen lesz a növényed a vegetatív szakaszban, illetve hogy milyen lesz a virágzás során, milyen hozamot hoz majd.

Amikor azt érzed, hogy minden stimmel, még mindig beüthet a krach, ugyanis számos kórokozó támadhatja meg a növényt, ami ellen védekezni kell. Sőt, nagyon kell figyelni magát a kendert is, mert a hiánybetegségeket, ha időben felfedezed, hatékonyan meg tudod szüntetni.

Milliónyi kérdés…

Most biztosan azt érzed, hogy tengernyi kérdésed van, és el is bizonytalanodtál talán a szándékaidat illetően. Mi azonban arra biztatunk, hogy mindenképpen vágj bele, mert ez a növény még dísznek sem utolsó. 

Ha pedig megbirkózol a feladattal, és szép virágos kendert nevelsz, akkor a sikerélmény további löketet ad majd a folytatáshoz! Addig is, ha kérdésed akad, ne fogd vissza magad, keresd fel a Growisland csapatát.

Kapcsolódó hírek
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Istenélményéről hallgatták a debreceni hívek Eperjes Károlyt
Istenélményéről hallgatták a debreceni hívek Eperjes Károlyt
A római katolikus színész az igazság és a művészet kapcsolatáról is beszélt.
Életjeleket ad a délibábos hajdú-bihari kerékpárút
Életjeleket ad a délibábos hajdú-bihari kerékpárút
Debrecen és Tiszafüred között valósulna meg, de nem úgy, ahogy eddig gondolhattuk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés