Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos: ennek a csodának egy titka van

| 2022. 04. 04 | 02:16:00
A Fidesz hajdú-bihari elnöke a győzelem üzenetéről is beszélt.
Kósa Lajos: ennek a csodának egy titka van
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos a Fidesz-KDNP választási győzelmét bejelentő Orbán-beszéd után – az ilyenkor szokásos köszönetnyilvánításokat követően – a párt debreceni eredményváróján kijelentette: még nem a célt érték el, hanem csak lehetőséget kaptak arra, hogy a következő négy évben Debrecenért és a választókért dolgozzanak.

– Teljesen világos, hogy a magyar választók félreérthetetlen üzenetet küldtek a hazai és az európai politikai elitnek is. Az üzenet: Magyarország békében szeretne élni, a békés építkezést választja azon értékek mentén, amiről végig beszéltünk a kampányban. A munka világát építjük, a családok támogatására építjük fel a magyar társadalmat és annak jövőjét, valamint szeretnénk biztonságot adni a magyar polgároknak, mindenkinek. Mind a migrációval, mind a háborúval szemben, mind a gazdaságban, az életlehetőségekben. Végig azt mondtuk, ez a háború nem a mi háborúnk. Mindenkivel szolidárisak vagyunk, aki tőlünk menedéket kér, de ki akarunk maradni ebből a háborúból

– jelentette ki a Fidesz megyei elnöke, aki a hajdú-bihari 1. számú egyéni választókerületben újrázott országgyűlési képviselőként. 

Hangsúlyozta: Magyarország félreérthetetlen álláspontot foglalt most el, ezt mindenkinek meg kell értenie, őket pedig kötelezi a választói akarat. Emellett végig ki fogunk tartani – ígérte Kósa Lajos, hozzátéve, 1998 óta szövetségben vannak a debreceni választók többségével. 

Nyugodtan mondhatom, ez a politikai elit a város elitjével összefogva olyan utat valósított meg, amelynek az egész világ a csodájára jár – utalt a cívisváros gazdaságfejlesztését dicsérő fajsúlyos nemzetközi elismerésekre. Ennek a csodának egy titka van – fűzte hozzá – , hogy ők nem beszéltek az összefogásról, nem bizonygatták azt a sajtó előtt, hanem a legnagyobb természetességgel csináljak immár több mint két évtizede. Együtt vagyunk Debrecen, húzta alá a jól ismert Fidesz-szlogent a politikus.

A hajdú-bihari 2. számú egyéni választókerület régi-új győztese, Pósán László emlékeztetett: a Fidesz politikai közössége majdnem negyed százada vezeti Debrecent, teszi a dolgát, a város pedig hihetetlen ütemben fejlődik. – Huszonpár évvel ezelőtt nem is gondoltuk volna, mi lesz ebből a városból. Egyben vagyunk, együtt erősek vagyunk, a debreceni polgárok döntő többsége pedig támogatja a politikánkat a máshonnan importált, budapesti szlogenekkel szemben – szögezte le. 

A hajdú-bihari 3. számú egyéni választókerületben ismételten elsőséget szerzett Tasó László azt mondta, „nem számított ennyire erős eredményre, tartott a választástól, mert olyan helyzet elé állította őket a sors, amelyet még nem tudták modellezni se”. – Nehéz időszak vár ránk, pontosan tudjuk, hogy komoly kihívások elé nézünk. De eddig is mindent megoldottunk, mindent rendbe tettünk, mindent megnyertünk, amit akartunk. Mitől félnénk, kitől kellene nekünk félni? Hogy olyan lett Debrecen, amit nem is gondoltunk volna? Dehogynem! Azért lett ilyen, mert valamikor azt gondoltuk, hogy ilyenné lehet tenni! – jelentette ki.

Megjegyezte: meggyőződése szerint Debrecennek olyan pálya fog kinyílni, amelyet talán még a város polgármestere sem mer elhinni, pedig benne van a levegőben. Ha Debrecen halad, mindenki halad – közölte.

RaL

Kapcsolódó hírek
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Embertelenség: megverték, meztelenre vetkőztették a 10 fokos időben
Embertelenség: megverték, meztelenre vetkőztették a 10 fokos időben
Debrecenben súlyosbították a miskolci ítéletet.
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Akár 20 ezer daru is elpusztulhatott madárinfluenzában
Akár 20 ezer daru is elpusztulhatott madárinfluenzában
Ez a madár nagyon érzékeny a fertőzésre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés