Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiütötte a DEAC az Újpestet, és elődöntős a bajnokságban!

| 2022. 03. 11 | 22:36:00
Amikor a debreceniek utolérték a lilákat, állva is hagyták őket.
Kiütötte a DEAC az Újpestet, és elődöntős a bajnokságban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc hatodik összecsapását vívta a DEAC és az Újpest a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, és nem csoda, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a Derék utcai jégcsarnokban. A DEAC számára a győzelem az elődöntőbe jutást jelenti – ez csábította ki a debreceni sportbarátokat a csarnokba, és ilyen közönség előtt nem lehetett veszteni!   

A hazaiak már a második percben előnybe kerültek Mazzag révén, de az Újpest hamar fordított, és a DEAC egészen a második harmad hajrájáig üldözte ellenfelét. Ekkor azonban utolérte, és azzal a lendülettel állva is hagyta! A harmadik játékrészben már debreceni örömhokit láthatott a nagyérdemű, amely a végén már tűzben égve éltette a kedvenceit.

Nagyot játszott Berta Ákos csapatkapitány, akinek a nevét sokáig emlegetik Újpesten, hiszen a párharcban hét gólt rámolt be a lilák kapujába. Elemében volt az orosz kedvenc, Kulesov, aki szintén duplázott, de ki kell emelni a sérülések miatt bevetett három juniorkorú hokist, Jakabfyt, Karamejevet és Szmirnovot. Hetényi ezúttal is parádézott a kapuban, de folytatni lehetne a sort mindenkivel.

A DEAC 4-2-es összesítéssel jutott túl az Újpesten, és a legjobb négy között a címvédő, az alapszakaszt is nagy fölénnyel megnyerő Csíkszeredával találkozik. Az a párharc is az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Mesterszemmel

György József: – A második harmadban tudtunk az Újpest fölé kerekedni, amikor fordítottunk. Kicsit féltem attól, hogy a két meg nem adott gólunk lehúzza a csapatot, de éppen ez ellenkezője történt, még jobban feltüzelte, és a harmadik harmadban egyszerűen csodálatosan játszottunk. Az egész párharc során elképesztő teljesítményt nyújtott Berta Ákos, a kapuban pedig Hetényi Zoltán, de mindenki előtt kalapot emelek. Különösen a három juniorkorú előtt, akik abszolút megállták a helyüket a felnőttek között.

Virág Csaba: – Ez is egy ki-ki meccs volt, mint mindegyik ebben a párharcban. Védekezésben maradtunk el az alapszakaszbeli teljesítményünktől, ez döntött a DEAC javára. Nem szabad ennyi gólt kapni büntetlenül. A Debrecennek gratulálok, megérdemelték a továbbjutást, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés