Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kicsorbult a svéd acél a debreceni védelmen

| 2023. 09. 09 | 21:34:00
Tizenkét év után újra Bajnokok Ligája mérkőzést játszottak a cívisvárosban.
Kicsorbult a svéd acél a debreceni védelmen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

32-29-re legyőzte a DVSC Schaeffler a IK Sävehof együttesét a női Bajnokok Ligája 1. fordulójának szeptember 9-i játéknapján. A svéd rekordbajnokot háromnegyed ház fogadta, és ugyan a B-közép ezúttal sem szurkolt szervezetten, a hangulat inkább emlékeztetett egy elitligás meccsre, mint a hétközi, Vasas elleni bajnoki. 

A Gabriel – Töpfner, Planéta, Vámos P., Füzi-Tóvizi, Kácsor, Vámos M. felállásban kezdő debreceniek bő negyven másodpercnyi passzolgatás után Kácsor pontos lövésével szereztek vezetést, de gyorsan jött az egyenlítés. Vámos Míra okosan mozgott középre, majd Planéta volt eredményes: 3-1.

Bő öt perc után 5-3-nál jártunk, két rossz svéd passz jelezte, hogy a vendégeknél késik az összhang. Kácsor büntetett a 9. percben (8-4), az átlövőt nem vették komolyan a védők. Thea Blomstról már a piros-fehérek maradtak le a 12. percben (9-6)), és ugyan Jovovics eredményes volt a túloldalon, a 13. percben előbb Kácsor, majd a kipattanót Töpfner is a vendégek erősségének számító Bundsen kapusba püfölte. Majdnem meglett a böjtje, a 15. percben az egyenlítésért támadhatott a Sävehof, de csak majdnem, mert jó védekezés után, letámadásból Haggerty 10-8-ra módosított. 

Fúzi-Tóvizi Petra és Planéta Szimonetta akadályozza a vendégek összejátékát

Hamarosan csak összejött az egyenlő, 10-10 (17. perc), igaz, nem sokáig, ismét a szerb Jovovics, utána pedig Hámori talált be. Fokozódott a debreceni nyomás, főleg védekezésben, a vendégek hibáit Töpfner (a jobb szélről) és Csernyánszki (középen áthámozva magát, kis szerencsével) góllal használta ki (14-10, 22. perc). 14-11-nél Gabriel fogta Sembe egy az egyben ziccerét, a francia eksztázisban rohant pacsizini a kispadnál szurkoló Costához, a közönség velük ünnepelt.

15-11-el fordultunk rá az első félidő hajrájára, amelyben tovább tudta növelni előnyét a DVSC (18-13). Kellett hozzá Gabriel, a légiós tanítani valóan tornázta ki Stankiewicz időn túli hetesét.

A debrecemi kedvenc, Mariana Costa repül a labdáért; ennek a mentalitásnak kulcszerepe volt a sikerben

A szünet utáni első svéd támadás gól nélkül futott le, a másik oldalon a Töpfnert váltó Costa elleni szabálytalanságot Kácsor büntette. Tartotta az ötgólos különbséget a koncentráltabb, harcosabb Loki, sőt volt az hat is (23-17, 38. perc) Costa higgadt ziccerének köszönhetően.

Nem tudták tartani a lépést a sárga-feketék, akiken ekkor már jól látszott, a meccsbe nem fognak visszajönni, egyetlen céljuk a tisztes helytállás lehetett. 28-21-nél (46. perc) a saját nevelésű Csernyánszki eredményes betörésnek tapsolhatott a publikum.

Csernyánszki Liliána négy lövésből három gólt szerzett

Az utolsó tíz percben a Loki svédje, Johansson fölé durrantott lövése mintha csak azt jelezte volna, ez nem a skandinávok napja… E rossz poént cáfolandó, zsinórban négy gólt szerzett a Sävehof (30-26, 58. perc). Még ugyan ebben a percben megszületett Vámos Petra szólójából a válasz (faulttal együtt). A 32-29-es végeredmény szorosabb meccset sejtet a valóságosnál, a már semmiről sem döntő finis tényleg a vendégeké volt. 

A BL-folytatás szeptember 16-án Győrben!

A svéd Jesper Östlund a meccset megelőző percekben; a széksorok a kezdő sípszóra nagyobb részben megteltek, de nem volt telt ház

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán:
 – A győztes rajt volt a legfontosabb, hazai pályán mindenképpen szeretnénk mérkőzéseket nyerni. Létfontosságú volt, hogy a svédek ellen megszerezzük a két pontot. Úgy kezdtünk, ahogyan kell, rögtön a megfelelő hőfokon pörögtünk. Voltak ugyan hullámvölgyeink, de összességében nagyszerűen kézilabdáztunk. Jól működtek a lerohanásaink, sok gólt lőttünk így. Megvoltak a vezéregyéniségeink, akik felvállalták a felelősséget és éltek a lehetőségekkel.

Jesper Östlund: – Kiváló csapattal találkoztunk, a hazai bajnokságban nem szoktunk ilyen szintű ellenfelekkel küzdeni. Mindent megtettünk, hogy felzárkózzunk, ledolgozzuk a hátrányunkat, de nem sikerült. Talán, ha nem az utolsó tizenöt percben kezdünk el jobban teljesíteni, akkor más kimenetele lett volna a mérkőzésnek.

RaL

Kapcsolódó hírek
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
Olimpiai bajnokot igazol a Debrecen
A játékos a következő szezontól erősíti a DVSC Schaeffler gárdáját.
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
Hét DVSC-s szerepel a világbajnokságon
A debreceni keret fele valamelyik válogatottat erősíti.
A top 70-ben zárja az évet a szoboszlói teniszező
A top 70-ben zárja az évet a szoboszlói teniszező
Marozsán Fábián idén már nem versenyez.
A címvédő nem adott esélyt a debrecenieknek
A címvédő nem adott esélyt a debrecenieknek
Megszakadt a DEAC győzelmi szériája.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés